zamarzająca przednia szyba
Cóż, dzisiaj było 19 stopni na dworze. Zaczął grzać po odpaleniu, grzał także po 30 minutach jazdy. Po odstaniu godziny i kolejnym uruchomieniu znowu zagrzał i po kolejnych 30 minutach także było ciepło. Jeśli w lato jest ok, to nie sądzę aby w zimę było gorzej.
Pozdor Myjk
Z natury grzeje także w lato. Pełne rozgrzanie zajmuje mu teraz około 30 sek. Zużycie energii nie jest więc drastycznie duże. Ciepły płyn lepiej usuwa zanieczyszczenia z szyby (zwłaszcza owady), także w lato jak najbardziej też się przydaje.
Pozdor Myjk
Bieski mnie pobudził, więc zdam realcję. Podgrzewacz działa, nie rozładowuje akumulatora
i spełnia swoją rolę. Ciepły płyn, choć trzeba go trochę zużyć, ładnie topi śnieg i lód na podszybiu, ociepla także trochę wycieraczki dzięki czemu rozmarzają. Nie ma też problemu z zamarzajacymi dyszami.
Z efektów ubocznych, podgrzany płyn dziwnie pachnie
ponadto z pierwszą sekundą wytrysku płyn w połowie wychodzi w postaci pary (ale to przez zamontowane zamiast standardowych strumieniowych, dysze rozpylające) -- więc najlepiej używać podczas jazdy, żeby jak najmniej utracić.
Generalnie jestem zadowolony. Szkoda, że zaraz się auta pozbywam hehehheh
Pozdor Myjk
matthies napisał(a):dlaczego? na co?
Strzelam że będzie Audi. Myjk marzył kiedyś o takiej. A że ma już auto 5 lat to się nie dziwie że sprzedaje
Myjk napisał(a):Bieski mnie pobudził
Myjk napisał(a):Podgrzewacz działa, nie rozładowuje akumulatora
CarPC, Webasto, HotShot. Musi być dobry ten akumulator.
PS. To nie temat na takie rozmowy:P A w sumie potem się posprząta
bieski napisał(a):CarPC, Webasto, HotShot.
Tak, webasto 2x dziennie po 1 godzinie z nawiewem ustawionym na 3 poziom -- mam lenia, a tak nie muszę prawie w ogóle odśnieżać auta, bo samo wszystko spływa
bieski napisał(a):Musi być dobry ten akumulator.
Akumulator jak akumulator, ale alternator jak daje radę.
Pozdor Myjk