Oznaczenia szyb
Strona 1 z 1
witam wszystkich. nie znalazłem ego tematu na forum, więc jeśli ktoś potrafi mi odpowiedziec to będę z góry wdzięczny. Interesuje mnie opis i znaczenie kodów na szybach w mazdzie 6. jeśli ktoś wie coś na ten temat to z góry dzięki za informacje.
-
seku
Też zauważyłem, że na wszystkich szybach mam wygrawerowany ten sam kod cyfrowy, i nigdzie na ten temat informacji nie znalazłem.
Moja nowa Mazda 6 "wyjechała z tłumu"... http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=59909&start=0
- Od: 4 lut 2006, 00:00
- Auto: M6 '08 GH 2.5 MZR TOP
Nie. Wszystkie szyby w mażdzie6 powinny mieć jednakowe logo firmowe.Nie ma na nich roku produkcji.
józek66
józek66
- Od: 10 kwi 2010, 08:58
- Auto: Mazda6 05r km136.
ale kazda Mazda w Europie na kazdej szybie ma wygrawerowany numer jaki auto ma w systemie antykradziezowym...
sprawdzcie
jest numer telefonu do centrum zarzadzania i numer auta w systemie...
ps. moze ktos wrzuci zdjecie?
sprawdzcie
jest numer telefonu do centrum zarzadzania i numer auta w systemie...
ps. moze ktos wrzuci zdjecie?

a to ciekawa informacja, absolutnie!
pozdr.E
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Wojtek napisał(a):ale kazda Mazda w Europie na kazdej szybie ma wygrawerowany numer jaki auto ma w systemie antykradziezowym...
sprawdzcie
Widziałem taki numer na tylnej szybie w prawym dolnym rogu. Ale był tylko na tylnej szybie., Pisany kropkami.
Nie wiedziałem co to jest i szukając informacji trafiłem na ten temat.
Józek 66.MZR-CD. napisał(a):Wszystkie szyby w mażdzie6 powinny mieć jednakowe logo firmowe.
A czy oznaczenia na szybach wszystkie powinny być czytelne z zewnątrz auta?
Widziałem M6 FL kombi w której na szybie prawej tylnej i na szybach drzwi prawych tylnych (w sumie 3 szyby) oznaczenia szyb były czytelne od środka. Pozostałe oznaczenia szyb były czytelne z zewnątrz.
Czy to może o czymś świadczyć?
Więcej grzechów nie pamiętam, za wszystkie serdecznie żałuję i ... i to chyba wszystko.

Strona 1 z 1