Cześć,
Mam taki problem w aucie – przy zapaleniu światł mijania włączają się też [jaki?] przeciwmgielne.
Pali się też pomarańczowa kontrolka. Manetka do pmg jest wyłączona – zauważyłem jedynie z kontrolka świeci się nieco jaśniej przy włączeniu ich z manetki.
Kupiłem auto z urwanymi kabelkami do prawego tylnego pmg – polutowałem je.
Ktoś może orientuje się gdzie może być przyczyna – gdzie ewentualnie zaglądnąć?
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Maciek
Mazda 6 Kombi 2004
Nie można wyłączyć tylnych przeciwmgielnych
Strona 1 z 1
witaj..
proponuje powrot do tych miejsc, ktore naprawiales... jest tam ewidentnie zwarcie i dlatego po zapaleniu swiatel zapala soe swiatlo przeciwmgielne...
Ps. Prosze tez o uzupelnienie profilu uzytkownika... (to cos z prawej strony)
dziekuje
proponuje powrot do tych miejsc, ktore naprawiales... jest tam ewidentnie zwarcie i dlatego po zapaleniu swiatel zapala soe swiatlo przeciwmgielne...

Ps. Prosze tez o uzupelnienie profilu uzytkownika... (to cos z prawej strony)
dziekuje
MaciekG napisał(a):Można gdzięs znaleźć opis gdzie znajdują bezpieczniki w Mazdzie 6 i który jest który?
najprosciej poszukac na forum... (okno wyszukiwarki w gory strony...) pozniej:
np. w instrukcji... lub... pod pokrywka...
Prosze o zapoznanie sie z zasadami panujacymi na forum:
1. W pierwszej kolejnosci szukamy tematow nas interesujacych... do tego celu prosze uzyc wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jezeli nie znalezlismy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na koncu tego watka
4. Jezeli nie ma takiego tematu, wtedy mozemy zalozyc nowy...
a tutaj skupilbym sie na awarii...
MaciekG napisał(a):przekaźnik czy bezpiecznik?
chodzilo mi o przekaznik
MaciekG napisał(a): A jak to zrobić?
wyciagnac przekaznik
Ostatnio edytowano 22 mar 2011, 23:32 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
Powód: czy o takie cos chodzilo autorowi? poprawilem :)
Powód: czy o takie cos chodzilo autorowi? poprawilem :)
- Od: 15 lut 2011, 23:00
- Auto: M6 2.0/147 2006
Problem rozwiązany. Okazało się, że poprzedni właściciel źle przylutował kabelki do oprawy żarówki (są 3 i ta sama żarówka jest od świateł mijania i przeciwmgłowych) a później chyba urwał kable jak nie działało. Po zlutowaniu samych kabelków było zwarcie.
Polutowałem wszystko jeszcze raz poprawnie i problem zniknął.
Dzięki wszystkim za podpowiedzi.
Pzdr.
Maciek
Polutowałem wszystko jeszcze raz poprawnie i problem zniknął.
Dzięki wszystkim za podpowiedzi.
Pzdr.
Maciek
- Od: 8 mar 2011, 14:48
- Auto: Mazda 6 Kombi 136KM
Ze schematem to ciężko bo u mnie są 2 czarne kabelki i 1 biały, ewentualnie zdjęcie z lewej żarówki mogę wkleić.
Ja po prostu zdjąłem plastiki od wewnątrz klapy (są na zatrzaski więc w miarę łatwo wychodzą – tylko trzeba delikatnie, żeby nie pourywać) i idąc po kabelkach od lewej do prawej doszedłem, który gdzie.
Można też załączyć św. mijania a później [jakie?] przeciwmgłowe i próbować przytknąć kabelki do żarówki. W żarówce są 2 pręciki – raz powinien świecić jeden a później drugi.
Polecam też instrukcję do Mazdy – http://instrukcja.pl/i/mazda_6_instrukcja_obslugi
Tam znalazłem gdzie są bezpieczniki i jakiś ich schemat.
Pzdr.
Maciek
Ja po prostu zdjąłem plastiki od wewnątrz klapy (są na zatrzaski więc w miarę łatwo wychodzą – tylko trzeba delikatnie, żeby nie pourywać) i idąc po kabelkach od lewej do prawej doszedłem, który gdzie.
Można też załączyć św. mijania a później [jakie?] przeciwmgłowe i próbować przytknąć kabelki do żarówki. W żarówce są 2 pręciki – raz powinien świecić jeden a później drugi.
Polecam też instrukcję do Mazdy – http://instrukcja.pl/i/mazda_6_instrukcja_obslugi
Tam znalazłem gdzie są bezpieczniki i jakiś ich schemat.
Pzdr.
Maciek
- Od: 8 mar 2011, 14:48
- Auto: Mazda 6 Kombi 136KM
Strona 1 z 1