Demontaż plastików pod przyciaskami od sterowania radiem i tempomatu
Strona 1 z 1
Demontował ktoś kiedyś te plastiki? chciałbym je okleić i nie wiem jak się za nie zabrać. Przeszukałem już forum i nić na ten temat nie znalazłem. Przy okazji czy do demontażu panelu pod przyciskami otwierania okien trzeba rozbierać drzwi czy jest jaiś inny sposób?
- Od: 25 cze 2012, 22:01
- Auto: Mazda 6 '03 2.0 diesel 121KM Hatchback
Wystarczy poszukać:
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=60&t=47244&hilit=demonta%C5%BC+konsoli
Co to drugiego pytania, tak trzeba rozbierać drzwi. Sam moduł sterowania szybami/lusterkami jest przykręcony na takich dwóch <chwytakach> oraz na zatrzaskach, natomiast sama tapicerka również jest poskręcena.
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=60&t=47244&hilit=demonta%C5%BC+konsoli
Co to drugiego pytania, tak trzeba rozbierać drzwi. Sam moduł sterowania szybami/lusterkami jest przykręcony na takich dwóch <chwytakach> oraz na zatrzaskach, natomiast sama tapicerka również jest poskręcena.

Gdzieś ten wątek tez już był. Kilku forumowiczów już takie cuda robili i było to opisywane 

gospo83 napisał(a):Paniowie i Panieprzeglądałem dział Nasze Mazdy...owszem mają ludzie to zrobione ale brak opisu jak. Także jak ktoś to robił niech da znać, będę bardzo wdzięczny
da sie, da sie
Najpierw odkrecasz poduche z kierownicy (od wewnetrznej strony kiery masz zaslepki a pod nimi nakretki).
jak juz zdejmiesz poduszke, masz dostep do przyciskow. Ja swoje zdejmowalem z malym plaskim srubokretem. Od zewnetrznej strony kierownicy (jak bys trzymal za pietnascie trzecia) sa takie male zatrzaski. Srubokretem trzeba je podwazyc (dwa na strone) i cale plastiki wraz z przyciskami powinny Ci zostac w dloni.
Jest ciezko za pierwszym razem, ale idzie to zrobic
Powodzenia
zielony110 napisał(a):gospo83 napisał(a):Paniowie i Panieprzeglądałem dział Nasze Mazdy...owszem mają ludzie to zrobione ale brak opisu jak. Także jak ktoś to robił niech da znać, będę bardzo wdzięczny
da sie, da sie![]()
Najpierw odkrecasz poduche z kierownicy (od wewnetrznej strony kiery masz zaslepki a pod nimi nakretki).
jak juz zdejmiesz poduszke, masz dostep do przyciskow. Ja swoje zdejmowalem z malym plaskim srubokretem. Od zewnetrznej strony kierownicy (jak bys trzymal za pietnascie trzecia) sa takie male zatrzaski. Srubokretem trzeba je podwazyc (dwa na strone) i cale plastiki wraz z przyciskami powinny Ci zostac w dloni.
Jest ciezko za pierwszym razem, ale idzie to zrobic![]()
Powodzenia
No i o to mi chodziło

- Od: 25 cze 2012, 22:01
- Auto: Mazda 6 '03 2.0 diesel 121KM Hatchback
gospo83 napisał(a):No i o to mi chodziłodzięki bardzo
spoko
Powdzenia w modzeniu
gospo83 napisał(a):hehehe właśnie obczaiłem...z zawodu jesteśmy kolegami po fachu.
he he he. Wiadomo swoj swojemu pomoze

gospo83 napisał(a):Co do modzenia chcę obkleić jeszcze panel pod przyciaskam od szyb i plastik wokół klamek:) i to by było na tyle
od tego sie zaczyna

Koniec OT, bo mod z miotla wpadnie i zrobi porzadki
Strona 1 z 1