rymko napisał(a):Przedstawiam tu w 100% sprawdzoną procedurę programowania kilku pilotów do jednego samochodu – mazdy 3 i 6 – przed i poliftowe oraz linki na strony :
– do programowania pilotów – także innych marek samochodów
http://www.programyourremote.com./
– sprzedawcy wszystkich możliwych pilotów i kluczyków do mazd
http://stores.shop.ebay.pl/THE-REMOTE-K ... QQ_armrsZ1
Programowanie pilotów
Krok 1: Otwórz drzwi kierowcy i zostaw otwarte.
Krok 2: Naciśnij dwukrotnie przycisk blokady drzwi znajdujący się na drzwiach – zablokuj i odblokuj.
Krok 3: Włóż kluczyk do stacyjki – pozycja wyłączona LOCK.
Krok 4: Trzykrotnie w ciągu 10 sekund przekręć kluczyk do pozycji ON i z powrotem do pozycji LOCK. Zostaw kluczyk w stacyjce w pozycji wyłączonej – LOCK.
Krok 5: Zamknij i otwórz drzwi kierowcy 3 krotnie. Pozostaw drzwi otwarte.
Krok 6: Ecu powinno zareagować (otworzy – zamknie drzwi ). Teraz można programować piloty.
Krok 7: Naciśnij którykolwiek przycisk na pierwszym pilocie 2 krotnie – ECU odpowiada zamknięciem i otwarciem drzwi. Naciśnij którykolwiek przycisk na drugim pilocie 2 krotnie – ECU odpowiada zamknięciem i otwarciem drzwi. Naciśnij którykolwiek przycisk na trzecim pilocie 2 krotnie – ECU odpowiada zamknięciem i otwarciem drzwi. Możesz zaprogramować max trzy piloty.
Krok 8: Wyciągnij kluczyk ze stacyjki . Auto powinno znowu wykonać serię 3-4 zamknięć – otwarć drzwi. Gotowe
Jak zaprogramować fabrycznego pilota centralnego zamka?
Nie pamiętam dokładnie, bo programowałem kluczyk dosyć dawno, ale chyba w 4 kroku musisz to trzykrotne przekręcenie kluczyka zrobić bardzo sprawnie – czytaj szybko, U mnie za którymś razem zaskoczyło i pilot zaczął działać.
tak, masz racje... w instrukcji nie ujeto faz (przedzialow czasowych)...
polecam, wszystkie czynnosci wstepne, wykonac starannie i sprawnie
polecam, wszystkie czynnosci wstepne, wykonac starannie i sprawnie
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Witam ja mam problem z MAZDA3 2007r.Posiadam jeden kluczyk gdy kupiłem uszkodzoną pilot działał ale blacharz rozbierał bo była puknięta po składaniu lipa nie chce działać.Chciałem zakodować zgodnie z instrukcją ale gdy3krotnie zamykam i otwieram drzwi i zostawiam otwarte zero reakcji.Jak zamknę to wtedy central otwiera i zamyka i wtedy wciskam 2xprzycisk na pilocie i nic. Proszę o jakąś pomoc z góry dziękuje.

-
lak
Kupiłem właśnie sobie Mazdę 6 i nie działa pilot! Oczywiście zamek centralny z kluczyka działa bez problemu. Wymieniłem więc baterię w pilocie i po zastosowaniu procedur opisanych na wyżej wymienionym forum – nic! Centralka na procedurę reaguje, tzn. zamyka i otwiera drzwi zaraz po jej zastosowaniu, ale po dwukrotnym naciśnięciu przycisku pilota cisza i nic się nie dzieje, natomiast po wyjęciu kluczyka ze stacyjki centralka jeszcze kilka razy zamyka i otwiera drzwi. Wygląda na to że padł całkowicie pilot? Pytanie – co można jeszcze zrobić, przed zakupem nowego pilota? Proszę o szybką odpowiedź. 
- Od: 19 lut 2012, 19:17
- Auto: Mazda 6 2.0 TS 2003
Bantu napisał(a):Wygląda na to że padł całkowicie pilot? Pytanie – co można jeszcze zrobić, przed zakupem nowego pilota? Proszę o szybką odpowiedź.
albo pilot padl, albo dostales pilota nie od Twojej mazdy...
idz do ASO i niech powiedza Tobie numer poprawnego pilota...
Arkana , Captur , Mii
bieski napisał(a):Przemo954 napisał(a): I tak w kółko jak programuje jednego to drugi przestaje działać nie mam pojęcia dlaczego?
Przeczytałbyś dokładnie instrukcję to byś wiedział dlaczego :p
W kroku w ktorym trzeba nacisnać przycisk na pilocie, naciskasz przyciski na wszystkich pilotach ktore chcesz zaprogramować.
czyli rozumiem że jak chce 2 piloty to podczas programowania naciskam na dwóch rówocześnie dany guzik

a jak pisze "googieman" 5 postów wyżej miał też na 2 guziki i działa mu z 3 guzikami

szejk78 napisał(a):czyli rozumiem że jak chce 2 piloty to podczas programowania naciskam na dwóch rówocześnie dany guzik i
eeee... nie
kiedy jest punkt mowiacy o pilocie i dwukrotnym przyciskaniu...
1. robisz to z pierwszym pilotem...
2. nastepnie auto odpowiada centralnym..
3. znowu naciskasz dwa razy przycisk na drugim pilocie...
4. autko odpowiada...
i tyle...
a jezeli autko nie odpowiada, to znaczy, ze nie widzi pilota
Arkana , Captur , Mii
Witam.
Prosze o podpowiedz bo wymiekam z tym kodowaniem. Nie moge wejsc do trybu programowania, raz mi sie udalo ale nie wprogramowaly sie piloty chociaz przy kazdym z nich drzwi zareagowaly.
Robie tak:
1. otwieram drzwi kierowcy
2. naciskam rygielek od centralnego zamkniecia drzwi obok klamki- ten blokuje i odskakuje z powrotem
3. stacyjka 3 razy on->lock (kontrolki i zero bez wyciagania ze stacyjki)
4. 3 razy wlacznik (krańcówka) drzwi
i nie ma zadnej reakcji...
robie to szybko, wolniej , jednym kluczykiem, drugim, zamykam drzwi , robie placem krancowke , odlaczam kleme, probowalem bez punktu 2 , probowalem ze stacyjka wł i nic...
Mazda 6 2007r –> kluczyki scyzoryki
programowalem rozne auta : Opel, VW, Ford a tylko z Mazda mam problem.
Prosze o pomoc.
Prosze o podpowiedz bo wymiekam z tym kodowaniem. Nie moge wejsc do trybu programowania, raz mi sie udalo ale nie wprogramowaly sie piloty chociaz przy kazdym z nich drzwi zareagowaly.
Robie tak:
1. otwieram drzwi kierowcy
2. naciskam rygielek od centralnego zamkniecia drzwi obok klamki- ten blokuje i odskakuje z powrotem
3. stacyjka 3 razy on->lock (kontrolki i zero bez wyciagania ze stacyjki)
4. 3 razy wlacznik (krańcówka) drzwi
i nie ma zadnej reakcji...
robie to szybko, wolniej , jednym kluczykiem, drugim, zamykam drzwi , robie placem krancowke , odlaczam kleme, probowalem bez punktu 2 , probowalem ze stacyjka wł i nic...
Mazda 6 2007r –> kluczyki scyzoryki
programowalem rozne auta : Opel, VW, Ford a tylko z Mazda mam problem.
Prosze o pomoc.
Aj Low Dis Kar *** MAZDA***
- Od: 20 maja 2008, 22:41
- Auto: Mazda Xedos 9 TA 2000r. 2.5 V6 KL
------------------
Mazda 3 2015r. 2.0 .
-----------------
Wcześniej...
Mazda * 323f * BA * '97 * 1,5
2 razy? hmm. 2 razy pilotem gdy sie juz programuje ale rygielkiem? no sprobuje i dam znac.
Przed chwila sprawdzalem w Premecy -wchodzi w programowanie bez problemu nawet jak nie naciskam rygielka.
Nie dziala 2 razy. Jakieś inne pomysły?
Przed chwila sprawdzalem w Premecy -wchodzi w programowanie bez problemu nawet jak nie naciskam rygielka.
Nie dziala 2 razy. Jakieś inne pomysły?
------------------
Mazda 3 2015r. 2.0 .
-----------------
Wcześniej...
Witam, proszę o pomoc – M6 2006 (po lifcie), dochodzimy do kroku 6 – (Ecu powinno zaregowac (otworzy zamknie drzwi ), następnie na krok 7 auto nie reaguje ale potem krok 8 (Wyciagnij kluczyk ze stacyjki i autko powinno znowu wykonac zamkniecie – otwarcie drzwi) już jest normalnie.
Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi.
Dodatkowo auto reaguje na tą samą procedurę tylko z opcjami :
1. Stacyjka ON-OFF – 4 razy
2. Stacyjka ON-OFF – 5 razy
3. Stacyjka ON-OFF – 6 razy
Za każdym razem wykonując inną ilość zamknięć i otwarć lub dodatkowo mrugań awaryjnymi.
Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi.
Dodatkowo auto reaguje na tą samą procedurę tylko z opcjami :
1. Stacyjka ON-OFF – 4 razy
2. Stacyjka ON-OFF – 5 razy
3. Stacyjka ON-OFF – 6 razy
Za każdym razem wykonując inną ilość zamknięć i otwarć lub dodatkowo mrugań awaryjnymi.
-
Pawel
nie kumam tego:
"dochodzimy do kroku 6 – (Ecu powinno zaregowac (otworzy zamknie drzwi )"
jak ma otworzyc skoro sa otwarte? a naciskajac rygielek zamknie i od razu otworzy?
moze u mnie wlasnie z tym jest cos zle.
a co do kroku 7. to po nacisnieciu 2 razy pilota powinien zamknac /otworzyc jesli tego nie robi to znaczy ze problem z samym pilotem – nie wysyla fal.
"dochodzimy do kroku 6 – (Ecu powinno zaregowac (otworzy zamknie drzwi )"
jak ma otworzyc skoro sa otwarte? a naciskajac rygielek zamknie i od razu otworzy?
moze u mnie wlasnie z tym jest cos zle.
a co do kroku 7. to po nacisnieciu 2 razy pilota powinien zamknac /otworzyc jesli tego nie robi to znaczy ze problem z samym pilotem – nie wysyla fal.
------------------
Mazda 3 2015r. 2.0 .
-----------------
Wcześniej...
Pawel napisał(a):dochodzimy do kroku 6 – (Ecu powinno zaregowac (otworzy zamknie drzwi )
jezeli tego nie rob to znaczy, ze nie wprowadziles auta w tryb programowania pilotow...
Jarson13 napisał(a):jak ma otworzyc skoro sa otwarte? a naciskajac rygielek zamknie i od razu otworzy?
zaryglowac i odblokowac ryglowanie...
Arkana , Captur , Mii
Witam
Dzisiaj rano przestał mi działać pilot od centralnego. Przestraszyłem się że będę musiał płacić gdzieś za naprawę .....
Na szczęście jest to forum – zrobiłem wszystko tak jak w instrukcji powyżej i działa.
Podobnie było z domykaniem szyb z pilota.
Mam madzię 6 po lifcie z 2006 w sedanie i Zastanawiam się tylko dlaczego w ciągu dwóch tygodni to już taka druga "usterka"
???????
Pozdrawiam
Dzisiaj rano przestał mi działać pilot od centralnego. Przestraszyłem się że będę musiał płacić gdzieś za naprawę .....
Na szczęście jest to forum – zrobiłem wszystko tak jak w instrukcji powyżej i działa.
Podobnie było z domykaniem szyb z pilota.
Mam madzię 6 po lifcie z 2006 w sedanie i Zastanawiam się tylko dlaczego w ciągu dwóch tygodni to już taka druga "usterka"
Pozdrawiam
-
bernaumeble
U mnie (kiedy jeszcze pilot działał), wystarczyło dłużej przytrzymać przycisk zamykania na pilocie, a przy otwieraniu dłuższe przytrzymanie skutkowało opuszczeniem wszystkich szyb.
-
Pawel
Pawel napisał(a):wystarczyło dłużej przytrzymać przycisk zamykania na pilocie
eh... kolega rymko ma us spec... i tam bylo inaczej... jest gdzies tutaj o tym... trzeba poszukac...
Arkana , Captur , Mii