Witam !
Kupiłem używaną M6 diesla w maju , klaksona nie używałem bo nie musiałem , zatrąbiłem ze 3 razy jakoś niemrawo i cisza teraz nic.Przekaźnik sprawdziłem dobry jest prąd dochodzi na styki.Przeczytałem informacje na forum ale odpowiedzi nie znalazłem.Gdzie w M6 szukać pod maską syreny .Podpowiedzcie.
Dzięki za odpowiedzi.
arturo323
klakson MAZDA 6 Diesel ? gdzie szukać?
Strona 1 z 1
osobiscie watpie aby sygnaly dwa padly na raz...
moze poszukac bezpiecznika na poczatek..?
mozesz je dosiegnac jak odkrecisz i wymontujesz zbiorniczek na wode,
sa one generalnie pod nim, przykrecone na podluznicy z boku..
pozdr.
E
moze poszukac bezpiecznika na poczatek..?
mozesz je dosiegnac jak odkrecisz i wymontujesz zbiorniczek na wode,
sa one generalnie pod nim, przykrecone na podluznicy z boku..
pozdr.
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
ja terz znalazlem dwie koncuwki podpiolem do sugnalu ale wtedy przepalilo bezpiecznik i dalej nie mam sygnalu pomuszcie bo nie wiem co zrobic
p.s dzieki z gury za porade .
p.s dzieki z gury za porade .
-
robertp86
moze sygnal jest do bani !?
E.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Zauważyłem u siebie że jak hamuję i trąbię jednocześnie (na kogoś) to przepala mi bezpiecznik wspólny od świateł tylnych i klaksonu , założony był wg.opisu 15A teraz założyłem 30A i mam spokój , wiem że tak nie powinno być ale jaka może być przyczyna przepalania sie? wszystkie żarówki są tej mocy jakiej powinny być.
pozdrawiam
pozdrawiam
mój dziadek ma,mój tata ma... i tera ja też mam...mazde!
- Od: 6 mar 2006, 16:41
- Auto: MAZDA 6 '05 GG 16V MZR-CD 89KW
No to pewnie będzie jakiś urok naszych szóstek. Kiedy wcisnę klakson to prawie na bank wylatuje 15-ty bezpiecznik. Widzę to na w zegarach bo świeci lampka immobilizera lub nie załącza się tempomat – ale tego rzadziej używam.
Jako protezy używam bezpieczników 20-tek. Mam ich całą garść ;–)
Jako protezy używam bezpieczników 20-tek. Mam ich całą garść ;–)
pozdrawiam
tok5
tok5
Strona 1 z 1