problem z przyciskami komputera pokładowego w mazda 6 diesel 2003

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez jurex4 » 15 paź 2011, 18:34

Podczas odświeżania za pomocą spraya tuneli klimatyzacji, przez nieuwagę ,zalałem jakieś elementy znajdujące się za przednią konsolą tj.nad przyciskiem świateł awaryjnych.Nie mogę od tego czasu przełączać przycisków komputera,tak jakby się zablokowały.Kilkakrotnie zaskakiwały ale teraz od ponad dwóch tygodni zero reakcji.Próbowałem odłączać akumulator,sprawdzałem bezpieczniki,ale to nic nie pomogło.Nadmieniam,że sterowanie kierownicy działa,działają również przyciski do sterowania klimą,głośność radia i ręczne wyszukiwanie częstotliwości.Proszę o pomoc,może da się uniknąć demontażu przedniej konsoli.
jurex4

Postprzez bieski » 15 paź 2011, 19:04

jurex4 napisał(a):Proszę o pomoc,może da się uniknąć demontażu przedniej konsoli.

Nie da się. Ale to nie jest jakas wielka filozofia. 15 min roboty.

jurex4 napisał(a):Podczas odświeżania za pomocą spraya tuneli klimatyzacji

Tak to dobrze nie odświeżysz klimy. Na parownik trzeba psikać, a nie w tunele.
......................
Forumowicz

Od: 10 cze 2010, 09:37
Auto: GJ

Postprzez jurex4 » 15 paź 2011, 21:03

dzięki,chciałem uniknąć demontażu konsoli ponieważ mieszkam w Anglii i praktycznie nie mam miejsca do drobnych napraw,mały parking przed domem i to jeszcze wjazd bardzo pochyły.mechanicy w Anglii beznadziejni a za każdy szczegół śpiewają takie kwoty,że głowa boli. <spoko>
jurex4