Dodatkowe/niestandardowe wyposażenie naszych M6 – pytania
edit by Wojtek:
moduł BlueTooth
Witam kolegów ,zakupiłem M6 z zestawem głośnomówiącym,pytanie pod jaki konkretnie model telefonu jest ten zestaw,może ktoś z użytkowników spotkał się z takowym,poniżej zdjęcie(troche lipne bo telefon,ale widać o co chodzi)

moduł BlueTooth
Witam kolegów ,zakupiłem M6 z zestawem głośnomówiącym,pytanie pod jaki konkretnie model telefonu jest ten zestaw,może ktoś z użytkowników spotkał się z takowym,poniżej zdjęcie(troche lipne bo telefon,ale widać o co chodzi)

Niestety ex właściciel M6 A+ ,została skradziona 17.12.2013.
- Od: 1 cze 2011, 19:00
- Auto: Opel Insignia 2014 ST Cosmo Elite
klajgus napisał(a):Witam.
Dzisiaj przy okazji wymiany filtra kabinowego znalazłem taką kostkę wisi ona zaraz za schowkiem,[img][IMG]http://img695.imageshack.us/img695/5276/20110620359.jpg[/img][/img]
jak widać na fotce niektóre kable są pocięte i pomostkowane, wiecie do czego służy ta kostka i czemu poprzedni właściciel tak ją zmodyfikował? Kable z tej kostki idą do tej rury (wzmocnienia) a potem gdzieś w kierunku radia i przegrody [img][IMG=http://img607.imageshack.us/img607/4599/54907930.th.jpg][/img][/img] Dodam, że nie zauważalnym żeby coś mi nie działało w aucie, ale madzie mam od miesiąca i dopiero ja poznaje
Mi to troszkę wygląda na kostkę sterownika świateł.
Trochę ostatnio grzebałem przy niej by pozbyć sie wersji skandynawskiej włączania świateł – montaż DRL tego wymagał. To tez jest 16pinowa wtyczka...
Opis w wątku : viewtopic.php?f=60&t=122287
skorik » 24 lip 2011, 20:44
bastt
- Od: 28 paź 2010, 09:29
- Auto: Mazda 6 2.0 Benzyna 2003r.
No i sprawa mi się rozwiązała,w dużej części przy pomocy kolegi krystiano,a więc tak:
jest to zestaw głośnomówiący "uni cartalk" , a uchwyt który widać wyżej jest to tylko baza pod uchwyt tzw "uni take&talk" konkretnego modelu telefonu, w bazę tę można też wpiąć adapter bluetooth (na tę opcję się zdecydowałem), jako że cena nowego w necie zaczyna się od 350zł w góre
przeszukałem rynek wtórny i znalazłem na allegro używany (stan jak nowy
) za 200zł.Jestem po testach i nie żałuje zakupu. Szkoda mi było nie wykorzystać tego zestawu... jeśli już był zamontowany...
dodatkowo jest sprzęgnięty razem z bose, automatycznie wycisza radio podczas rozmowy, a po zakończeniu automatycznie je włącza.
Dobrą sprawą jest możliwość podpięcia do 4 aparatów.
Poniżej fotka:
jest to zestaw głośnomówiący "uni cartalk" , a uchwyt który widać wyżej jest to tylko baza pod uchwyt tzw "uni take&talk" konkretnego modelu telefonu, w bazę tę można też wpiąć adapter bluetooth (na tę opcję się zdecydowałem), jako że cena nowego w necie zaczyna się od 350zł w góre
przeszukałem rynek wtórny i znalazłem na allegro używany (stan jak nowy
dodatkowo jest sprzęgnięty razem z bose, automatycznie wycisza radio podczas rozmowy, a po zakończeniu automatycznie je włącza.
Dobrą sprawą jest możliwość podpięcia do 4 aparatów.
Poniżej fotka:

Niestety ex właściciel M6 A+ ,została skradziona 17.12.2013.
- Od: 1 cze 2011, 19:00
- Auto: Opel Insignia 2014 ST Cosmo Elite
edit by Wojtek:
podlaczenie klaksonu pod wlacznik otwarcia maski silnika
Witam,
Zakupilem wlasnie mazde 6 TS 1.8 z 2006r i mam nastepujacy problem: auto trabi przy otwieraniu bagaznika i maski, tzn, jak naciskam klamke bagaznika lub ciagne za dzwignie od otwierania maski to w tym samym czasie tak jakbym nacisnal chwilowo klakson, czy ktos moze wie czym to jest spowodowane?? jakies zabezpieczenie?? jak tak to jak to wylaczyc,
z gory dzieki za pomoc.
podlaczenie klaksonu pod wlacznik otwarcia maski silnika
Witam,
Zakupilem wlasnie mazde 6 TS 1.8 z 2006r i mam nastepujacy problem: auto trabi przy otwieraniu bagaznika i maski, tzn, jak naciskam klamke bagaznika lub ciagne za dzwignie od otwierania maski to w tym samym czasie tak jakbym nacisnal chwilowo klakson, czy ktos moze wie czym to jest spowodowane?? jakies zabezpieczenie?? jak tak to jak to wylaczyc,
z gory dzieki za pomoc.
- Od: 29 sie 2011, 23:20
- Auto: Mazda6 1.8 TS 2006
Pablo1899 napisał(a):Auto z komisu, gosc nie wiedzial dlaczego sie tak dzieje.
pewnie jakis sposob zabezpieczenia...
poszukaj, czy nie ma gdzies (pod maska silnika i klapa bagaznika) dodatkowych mikro wlacznikow...
Ps. Pablo1899, czy mozesz uzupelnic swoj profil uzytkownika?
dziekuje
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Najprawdopodobniej ktoś grzebał przy alarmie. Podejrzewam że chcieli założyć jakiś inny niż fabryczny i nie do końca to dobrze zrobili. Mikro włączniki od alarmu są przy zamku bagażnika i maski. Z przodu łatwo go zlokalizujesz bo idą do niego 2 kabelki.
Kolega ma taki patent w civicu 7gen z USA ma to niby sygnalizować otwarcie maski i bagażnika każde zamknięcie i otwarcie auta też jest sygnalizowane trąbnięciem
sąsiedzi to uwielbiają
oczywiście jak alarm się załączy to też trąbi.
- Od: 25 mar 2011, 13:35
- Auto: M6 2.0CITD 136km
Ewentualnie może jak się schylasz do wajchy, jednej czy drugiej, to głową opierasz się o klakson?
/dżołk
/dżołk
- Od: 30 sie 2011, 13:16
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 CiTD 2004r.
contactlost napisał(a):Ewentualnie może jak się schylasz do wajchy, jednej czy drugiej, to głową opierasz się o klakson?
/dżołk
za pierwszym razem jak otwieralem maske to tak pomyslalem
auto nie trabi jak kluczyk jest przekrecony w stacyjce
Pablo1899 napisał(a):auto nie trabi jak kluczyk jest przekrecony w stacyjce
czyli ewidentnie dodatkowe wyposazenie alarmowe
ps. dodaje do naszego watku:
Dodatkowe wyposazenie naszych M6 – pytania
Arkana , Renault , Mii
Nie wiem do czego ta kostka ale orginalnie to jest przykręcona do błotnika zobacz fotke
http://up.programosy.pl/foto/dscf1375male.jpg

Ta sama kostka
http://up.programosy.pl/foto/dscf1375male.jpg

Ta sama kostka
- Od: 19 lis 2010, 11:13
- Auto: Mazda 6 GG /CD Active 2,0/121 KM/2007r
Mazda 3 bpe
67igor1 napisał(a):Pablo1899 napisał(a):auto nie trabi jak kluczyk jest przekrecony w stacyjce
czyli ewidentnie dodatkowe wyposazenie alarmowe
ps. dodaje do naszego watku:
Dodatkowe wyposazenie naszych M6 – pytania
co nie zmienia faktu ze nadal chce sie tego pozbyc gdyz jest to uciazliwe, i nie widze sensu tego zabezpieczenia, zeby ktos np. na parkingu ukradl mi klucze ze stacyjki jak pakuje zakupy do bagaznika...