Światła cofania – problemy.
Strona 1 z 1
Witam !
światła cofania zapalają się dopiero gdy popuszczam sprzęgło.
Gdy wrzuce wsteczny światła nie świecą.
Wcześniej wszystko normalnie działało.
Jak myślicie co to może być i co z tym robić?
światła cofania zapalają się dopiero gdy popuszczam sprzęgło.
Gdy wrzuce wsteczny światła nie świecą.
Wcześniej wszystko normalnie działało.
Jak myślicie co to może być i co z tym robić?
-
Prxman
albo masz niestyk na wtykach,
albo jest uszkodzony czujnik w skrzyni biegow
ale z doswiadczenia typuje na czujnik!
pozdr.
E.
albo jest uszkodzony czujnik w skrzyni biegow
ale z doswiadczenia typuje na czujnik!
pozdr.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Witam !
Dokładnie przedwczoraj dopadła mnie podobna usterka
W poniedzialek wizyta u elektryka.
Dodam tylko ze juz raz mialem naprawiane swiatla cofania z tym ze nie swiecily w ogóle.Kłopot był w stykach nie w czujniku.Ale tym razem to moze byc czujnik....
Dokładnie przedwczoraj dopadła mnie podobna usterka
Dodam tylko ze juz raz mialem naprawiane swiatla cofania z tym ze nie swiecily w ogóle.Kłopot był w stykach nie w czujniku.Ale tym razem to moze byc czujnik....
No to i mnie dopadła usterka ze wstecznym. Mi się nie pali w ogóle. Czy to na luzie czy jak ruszam.
Sprawdzałem żarówkę, miernikiem sprawdzałem czy coś idzie na wyjście przy styku gdzie się wkłada żarówkę,
patrzyłem czy coś się nie wypięło przy gałce zmiany biegów (ściągałem osłonę itp.)
Co można sprawdzić jeszcze?
Czy możliwe jest, że "panowie spece" ściągając miskę olejową mogli coś odłączyć???
Sprawdzałem żarówkę, miernikiem sprawdzałem czy coś idzie na wyjście przy styku gdzie się wkłada żarówkę,
patrzyłem czy coś się nie wypięło przy gałce zmiany biegów (ściągałem osłonę itp.)
Co można sprawdzić jeszcze?
Czy możliwe jest, że "panowie spece" ściągając miskę olejową mogli coś odłączyć???
http://www.grandpixel.pl My WebSite :)
czujnik cofania,
pod filter mpowietrza, wkrecony w skrzynie od gory.
albo nie styka na stykach lub jest do du..
pozdr
E.
pod filter mpowietrza, wkrecony w skrzynie od gory.
albo nie styka na stykach lub jest do du..
pozdr
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Sprawdzę dzisiaj.
Dzięki za podpowiedzi.
Dzięki za podpowiedzi.
s4v4g3 napisał(a):Sprawdzę dzisiaj.
Dzięki za podpowiedzi.
tam tylko masa lub jest brak..
pozdr
E.
Hmm a jakieś wskazówki jak wyciągnąć ten filtr?:)
odkrecic obejme i odczepic wtyczke
i w gore ciagnac...
filter siedzi na gumach
powodz.
E.
i w gore ciagnac...
filter siedzi na gumach
powodz.
E.
Aaa no widzisz 
A ja szukam qrcze co tu odkręcić jeszcze oprócz obejmy:)
Myślałem też, że jakoś od dołu trzeba coś odkręcić, ale skoro nic no to jutro będę walczył
Thx
A ja szukam qrcze co tu odkręcić jeszcze oprócz obejmy:)
Myślałem też, że jakoś od dołu trzeba coś odkręcić, ale skoro nic no to jutro będę walczył
Thx
witam. od kilku dni zauważyłem że światła cofania świecą się cały czas. szukałem na forum ale nie znalazłem nic o świecących się cały czas tylko o braku w ogóle. czy ktoś miał wcześniej podobny problem. z góry dziękuję
P.S. ostatnio podłączałem subwoofer i podpinałem sterowanie wzmacniaczem w bagażniku z kabelka z radia(tj pociągnąłem kabelek z radia do gniazda bezpieczników przy nogach i połączyłem go z jednym z tych co idą fabrycznie do subwoofera żeby nie ciągnąć nowych przewodów). ta wtyczka i tak nie jest wykorzystana bo sprawdzałem miernikiem. czy to może mieć coś wspólnego z moim światłem cofania?
P.S. ostatnio podłączałem subwoofer i podpinałem sterowanie wzmacniaczem w bagażniku z kabelka z radia(tj pociągnąłem kabelek z radia do gniazda bezpieczników przy nogach i połączyłem go z jednym z tych co idą fabrycznie do subwoofera żeby nie ciągnąć nowych przewodów). ta wtyczka i tak nie jest wykorzystana bo sprawdzałem miernikiem. czy to może mieć coś wspólnego z moim światłem cofania?
tomek

- Od: 25 sie 2011, 18:36
- Auto: M6 Wagon TS GY LF 2.0 benz 2003
M6 GH L5 estate 2.5 sport (170KM)
M6 GH Sport Galaxy Grey
raczej czujnik przy pedale hamulca nie wyłącza świtełek
"pomańdruj" tam..
E.
"pomańdruj" tam..
E.
sorry, przeoczylem
no a w tym przypadku to czujnik na skrzyni, jest pod akumulatorem moze byc uszkodzony i "masuje"
tzn. podaje mase i powoduje swiecenie
pozdr.E

no a w tym przypadku to czujnik na skrzyni, jest pod akumulatorem moze byc uszkodzony i "masuje"
pozdr.E
Enduro napisał(a):sorry, przeoczylem![]()
pozdr.E
o wlaczniku jest oddzielny temat...
viewtopic.php?f=60&t=38706&start=0&hilit=%C5%9Bwiat%C5%82a+cofania
powinienes sprawdzic wlacznik
Ps.
tomas7 napisał(a):pociągnąłem kabelek z radia do gniazda bezpieczników przy nogach i połączyłem go z jednym z tych co idą fabrycznie do subwoofera żeby nie ciągnąć nowych przewodów). ta wtyczka i tak nie jest wykorzystana bo sprawdzałem miernikiem.
a czy sprawdzales miernikiem "przy wlaczonym wstecznym" ?
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Ok. Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Problem rozwiązany. winny był kabelek pod który podłączyłem sterowanie wzmacniacza(właśnie ten odpowiadał za światło wsteczne) były 3 czarne w wiązce pod nogami pasażera ale we wtyczce w bagażniku był tylko jeden, no i użyty został ten niewłaściwy. teraz wszystko śmiga. nawet sub.
dzięki
tomek

- Od: 25 sie 2011, 18:36
- Auto: M6 Wagon TS GY LF 2.0 benz 2003
M6 GH L5 estate 2.5 sport (170KM)
M6 GH Sport Galaxy Grey
tomas7 napisał(a):roblem rozwiązany. winny był kabelek pod który podłączyłem sterowanie wzmacniacza(właśnie ten odpowiadał za światło wsteczne)
tak tez myslalem
ciesze sie , ze juz wszystko dziala... szerokosci
Arkana , Captur , Mii
Strona 1 z 1