Drodzy mazdowicze, mam problem z centralnym zamkiem, poniewaz nie zamyka bagaznika. Wszystkie pozostale zamki reaguja prawidlowo.
Zdjalem plastiki klapy bagaznika i zauwazylem, ze "jakis" mechanizm reaguje na pilota centralnego, ale widocznie nieprawidlowo, bo nadal mozna go otworzyc po zablokowaniu. Nie chce przegrzebac, bo moge tylko pogorszyc sytuacje, wiec czy ktos wie moze co moze byc przyczyna takiego stanu, bardzo prosze o rady.
Centralny zamek-nie zamyka bagażnika
Strona 1 z 1
U mnie za taką małą klapką przy zamku na klapie bagażnika jest taka dźwigienka odpowiedzialna za awaryjne otwieranie klapy. Dźwigienka jest dwupozycyjna i w tych pozycjach pozostaje, nie wraca samoczynnie. Może masz ją ustawioną w pozycji "otwarte"? Zresztą jest to opisane również w instrukcji.
- Od: 19 lip 2007, 21:00
- Auto: 6 CiTD 143PS '06
koledzy, mam problem tak jak w temacie... nie dziala u mnie sterowanie zamka centralnego w bagazniku... juz sprawdziem zapadke w klapie, ale to nie to...
czy macie jakies pomysly/sugestie? gdzie szukac przyczyny?
czy macie jakies pomysly/sugestie? gdzie szukac przyczyny?
- Od: 21 kwi 2011, 21:46
- Auto: Mazda 6 2.0 TD 121 KM
Opisz dokładniej, czy silniczek działa, czy zdjąłeś klape i widać zapadke co chodzi góra-dół? Mechanizm jest prosty ale sam plastyk, u mnie pękła jedna z tych części i nie można było otworzyć bagażnika.
- Od: 10 lut 2010, 03:42
- Auto: Mazda 6 1.8 TS 2003 hatch
Mam problem i prosze o pomoc . Nie potrafie zlokalizowac przyczyny w/w usterki .Wszystko dotad dzilalo przycisk obok lewego kolana otwieral bagaznik i pilot tez .Sprawdzilem wszystkie bezpieczniki te male i sa dobre , moze ktos kiedys spotkal sie z tym problem , jesli tak to prosze o pomoc
- Od: 3 lip 2008, 22:22
- Auto: M6 L3 2005
Strona 1 z 1