Jak zdjąć przedni zderzak i wyjąć lampę
Strona 1 z 1
Witam wszystkich
Potrzebuję wyjąć przednią, lewą lampę w mojej M6. Cały dzień siedzę na forum i przeszukuje tematy i udało mi się ustalić że trzeba zdjąć zderzak. Problem w tym że nie ma nigdzie opisane jak to zrobić a mi osobiście skończyły sie juz pomysły gdzie jeszcze sa jakieś mocowania.
Czy mógłby ktoś krótko, jak dla laika opisać/pokazać jak zdjąć w M6 przedni zderzak i zdemontować lampę? Jeśli da się wyjąc lampę bez zdejmowania zderzaka to też proszę o opis. Za wszelka pomoc będę dozgonnie wdzięczny
Potrzebuję wyjąć przednią, lewą lampę w mojej M6. Cały dzień siedzę na forum i przeszukuje tematy i udało mi się ustalić że trzeba zdjąć zderzak. Problem w tym że nie ma nigdzie opisane jak to zrobić a mi osobiście skończyły sie juz pomysły gdzie jeszcze sa jakieś mocowania.
Czy mógłby ktoś krótko, jak dla laika opisać/pokazać jak zdjąć w M6 przedni zderzak i zdemontować lampę? Jeśli da się wyjąc lampę bez zdejmowania zderzaka to też proszę o opis. Za wszelka pomoc będę dozgonnie wdzięczny
- Od: 15 maja 2009, 20:45
- Auto: GY '05 MZR-CD 121KM
a szukal kolega na forum?
gdzies juz bylo... chyba w watku o dolozeniu swiatek przeciwmgielnych... jak dobrze pamietam...
Ps. przypomne:
1. W pierwszej kolejnosci szukamy tematow nas interesujacych... do tego celu prosze uzyc wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jezeli nie znalezlismy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na koncu tego watka
4. Jezeli nie ma takiego tematu, wtedy mozemy zalozyc nowy...
gdzies juz bylo... chyba w watku o dolozeniu swiatek przeciwmgielnych... jak dobrze pamietam...
Ps. przypomne:
1. W pierwszej kolejnosci szukamy tematow nas interesujacych... do tego celu prosze uzyc wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jezeli nie znalezlismy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na koncu tego watka
4. Jezeli nie ma takiego tematu, wtedy mozemy zalozyc nowy...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
kacpior napisał(a):67igor1 tak jak napisałem – użyłem szukajki i to na milion sposobów, w temacie dotyczącym przeciwmgielnych nie było opisane wystarczająco, dlatego założyłem temat.
w temacie:
[Mazda6 GG/GY] Czyszczenie soczewek i naprawa silniczkow reflektorow.
magicadm napisał(a):Jak zdemontować lampy opisane jest w serwisówce.
Teraz jak je rozebrać "na kawałki":
czyli wniosek... trzeba poszukac serwisowki, a ona jest na forum...
troszke samodzielnosci prosze...
a jak juz kolega bedzie demontowac zderzak i lampe, to moze jakas fotorelacje dla potomnych?
dziekuje.
Arkana , Renault , Mii
67igor1 uwierz, że szukałem serwisówki, bo nie mam w zwyczaju zawracać komukolwiek głowy, jesli nie ma takiej potrzeby. Więc, albo nie umiem szukać, albo po prostu tego nie ma niestety. Proponuję żebyśmy już ta kwestię zostawili w spokoju.
Zderzak mam już ściągnięty, lampę wyciągniętą, a fotorelację zrobię w trakcie składania tego wszystkiego spowrotem i bedzie dla potomnych
.
Zderzak mam już ściągnięty, lampę wyciągniętą, a fotorelację zrobię w trakcie składania tego wszystkiego spowrotem i bedzie dla potomnych
- Od: 15 maja 2009, 20:45
- Auto: GY '05 MZR-CD 121KM
kacpior napisał(a):szukałem serwisówki, bo nie mam w zwyczaju zawracać komukolwiek głowy, jesli nie ma takiej potrzeby. Więc, albo nie umiem szukać, albo po prostu tego nie ma niestety
chyba musisz popracowac nad szukaniem
w szukajke wpisalem dwa slowa:
service manual
wynikow bylo 12... i jeden z nich ponizej:
viewtopic.php?f=60&t=45100&hilit=service+manual
Ps. nie chodzilo mi o to, aby kogos zanudzac... raczej nauczyc i wskazac droge
a ta serwisowke sciagnij sobie... przyda ci sie...
kacpior napisał(a):...a fotorelację zrobię w trakcie składania tego wszystkiego spowrotem i bedzie dla potomnych
bylo by super

Arkana , Renault , Mii
Czy ktoś mógłby pokazać, w którym miejscu są śruby do odkręcenia w zderzaku pozwalające wyjąć reflektor bez zdejmowania całego zderzaka? Oraz w którym miejscu są śruby w reflektorze?

P.S.
poglądowo oczywiście

P.S.
poglądowo oczywiście
Teoretycznie da się odkręcić zderzak tylko z jednej strony i odginać go żeby dostać się do lampy (konieczne 2 osoby).
Ale jak ktoś nie ma wyczucia to nie polecam, można potem szukać drugiego zderzaka
Ale jak ktoś nie ma wyczucia to nie polecam, można potem szukać drugiego zderzaka
Ok, dzięki 
Wymienię sobie na polifta bo bardziej mi się podoba
Grzyby napisał(a):można potem szukać drugiego zderzaka
Wymienię sobie na polifta bo bardziej mi się podoba

Wiem, wiem, że nie pasuje, idzie dopasować chyba razem z wymianą grila na poliftowy, ale to inny temat – jak mówicie 
Strona 1 z 1