Mapa PL do fabrycznej navi
1, 2
Witam
Jak w temacie mam pytanie czy istnieja jakies dobre i dzialajace mapy polski do sciagniecia do fabrycznie wbudowanej navi do mazdy 6 z 2004 roku? Czy jedyna mozliwoscia jest kupno orginalnej plytki? jaki jest jej koszt i pokrywalnosc na terenie polski?
pozdr
Jak w temacie mam pytanie czy istnieja jakies dobre i dzialajace mapy polski do sciagniecia do fabrycznie wbudowanej navi do mazdy 6 z 2004 roku? Czy jedyna mozliwoscia jest kupno orginalnej plytki? jaki jest jej koszt i pokrywalnosc na terenie polski?
pozdr
-
szymson
szymson poczytaj sobie tutaj:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=40560 a wszytko jest po kilka razy opisane. Na dodatek jako nowy użytkwnik forum uzupełnij profil co może być przydatne przy udzielaniu odpowiedzi oraz zapoznaj sie z regulaminem aby w przyszłości poprawnie nazywać tematy, ponieważ nieodpowiednio tytułowane będą przenoszone do kosza. Ten, jako że dubluje istniejący temt o nawigacjach i jest źle nazwany wkrótce zostanie tam przeniesiony. Pozdrawiam!
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=40560 a wszytko jest po kilka razy opisane. Na dodatek jako nowy użytkwnik forum uzupełnij profil co może być przydatne przy udzielaniu odpowiedzi oraz zapoznaj sie z regulaminem aby w przyszłości poprawnie nazywać tematy, ponieważ nieodpowiednio tytułowane będą przenoszone do kosza. Ten, jako że dubluje istniejący temt o nawigacjach i jest źle nazwany wkrótce zostanie tam przeniesiony. Pozdrawiam!
- Od: 30 sty 2005, 12:07
- Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)
Sorry czytalem wczesniej ten topic.. chodzi mi o szybka odp bo mam do kupienia mazde z navi lub bez i nie wiem na ktora sie skusic:/ bo pobobno nie ma za dobrych map do fabrycznej czy sie myle?, i tak mysle czy nie lepiej kupic bez i dokupic sobie jakiegos tom toma z mapkami calej eur
-
szymson
Mam oryginalna navi i jestem mocno zawiedziony (nie tylko ja) szukałem na Google i wszędzie jedno i to samo nie działa, niema płyt itd...Na stronie Navtech jest płytka do kupienia ale 2008-09r i kosztuje kolo 270euro to chyba stanowczo za dużo jeżeli chodzi o stare oprogramowanie,wiec moje pytanie czy ktoś rozgryzł ten problem?
P.S
Jak ściągnę z netu i nagram na płytkę to będzie działać czy ktoś próbował.
P.S
Jak ściągnę z netu i nagram na płytkę to będzie działać czy ktoś próbował.
- Od: 10 sty 2011, 22:43
- Auto: Mazda 6 2,0 benzyna 2002r.
raczej kiepsko, ponoc brak
pozdr.Enduro
pozdr.Enduro
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Dziś dzwoniłem do polski przedstawiciela mazdy w Opolu i dowiedziałem się ze nie ma map na Polskę(LIPA) wiec nie rozumiem jak bym kupił nowa mazdę z salonu z oryginalna navi to tez bym nie miał mapy polski jakaś totalna bzdura poco wiec jest ja montować.Nie daje mi to spokoju jaki pożytek mogę zrobić z tego mebelka. Moze jakieś rady może ktoś zrobił już jakiś pożytek.Dzieki
apay78 napisał(a):Dziś dzwoniłem do polski przedstawiciela mazdy w Opolu i dowiedziałem się ze nie ma map na Polskę(LIPA) wiec nie rozumiem jak bym kupił nowa mazdę z salonu z oryginalna navi to tez bym nie miał mapy polski jakaś totalna bzdura poco wiec jest ja montować.Nie daje mi to spokoju jaki pożytek mogę zrobić z tego mebelka. Moze jakieś rady może ktoś zrobił już jakiś pożytek.Dzieki
ponoc jakies szanse sa z mapami od subaru, popytaj u nich..
co do zagospodarowania navi, popatrz na PW..pozdr.Enduro
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
apay78 napisał(a):Dziś dzwoniłem do polski przedstawiciela mazdy w Opolu i dowiedziałem się ze nie ma map na Polskę(LIPA) wiec nie rozumiem jak bym kupił nowa mazdę z salonu z oryginalna navi to tez bym nie miał mapy polski jakaś totalna bzdura poco wiec jest ja montować.
W przedlifcie owszem, mebelek. W polifcie i tym bardziej w GH już nie. Wystarczy użyć "szukajki", a potem trochę poczytać, żeby się o tym przekonać, bez konieczności dzwonienia do ASO, które w takich przypadkach okazuje się niekiedy mało pomocne
Oto link do tematu o nawigacjach i postu o navi w polifcie (niestety w swoim przedlifcie możesz ją sobie potraktować jako mebelek, albo wybebeszyć i sprzedać jakiemuś nawiedzonemu koneserowi na allegro)
viewtopic.php?f=29&t=40560&start=1120#p1740294
- Od: 10 sty 2011, 00:23
- Auto: M6 GY 2004 CiTD HP /Impression
Citroen C4 1.6 HDI
Seat Inca 1.9 D 1Y
apay78 napisał(a):Dziś dzwoniłem do polski przedstawiciela mazdy w Opolu i dowiedziałem się ze nie ma map na Polskę(LIPA) wiec nie rozumiem jak bym kupił nowa mazdę z salonu z oryginalna navi to tez bym nie miał mapy polski.Dzieki
Wg mnie wynika to z tego fakty że gdy te 6 były sprzedawane jako nowe w PL nie było oficjalnego salonu sprzedaży Mazdy więc i aut na rynek PL nie były "oficjalnie" sprzedawane. A skoro nie były sprzedawana to i po co mapy ...
Wiem, że z naszego punktu widzenia to absurd, nie mówiąc o nas Polakach ale przecież taki Niemiaszek mógł przyjechać do nas po fajki i na granicy DE-PL nawigacja mu przestawała działać (może dlatego handel przygraniczny tak kwitł

Wykorzystać mebelek możesz na dwa sposoby, po pierwsze wywalasz to co masz i:
1. montujesz oryginalny schowek – ja sobie chwale. Dokupiłem nawigację która może stać "o własnych siłach" (bez uchwytu) i na czas podróży tam ją właśnie stawiam
2. możesz kupić CAR-PC za cos koło 3000zł i będziesz miał navi, TV, mp3, DVD, kamerę cofania i co tam jeszcze Chińczyk zainstalował
- Od: 16 sie 2009, 20:52
- Auto: Jest:
6 GH gorzka czekolada
Była:
6 GH 2,2 D
6 GY 2,0 D
6 GY 2,3 Pb
>>>Elektronika
montował na razie nie będe dopiero się rozglądam ale nie wiem czy nie lepiej już kupić coś takiego
http://www.cnbuynet.com/mazda-6-dvd-pla ... -1111.html
http://www.cnbuynet.com/mazda-6-dvd-pla ... -1111.html
- Od: 7 paź 2008, 17:16
- Auto: M6 2004
2,3 AWD+ automat
To nie ma znaczenia.
To jest do Mazdy 6 GG/GY, bez znaczenia czy przed, czy po lifcie. Po prostu rok 2002 był przejściowy dla 626 i M6, więc dla laików, dla rozwiania wątpliwości podają "od 2003"...
To jest do Mazdy 6 GG/GY, bez znaczenia czy przed, czy po lifcie. Po prostu rok 2002 był przejściowy dla 626 i M6, więc dla laików, dla rozwiania wątpliwości podają "od 2003"...
- Od: 10 sty 2011, 00:23
- Auto: M6 GY 2004 CiTD HP /Impression
Citroen C4 1.6 HDI
Seat Inca 1.9 D 1Y
1, 2