nynuch76 napisał(a):Ten rudy punkt to pozostałość po śrubie której odpadł łeb taki sześciokąt na 10 klucz trzy gumy połączone są na stałe z wewnętrzną tarcza wysuń ją na zewnątrz pod nią jest pierścień po zdjęciu którego dopiero zdejmiesz koło ale widząc te zdjęcia proponuje rozglądać się za innym kompresorem

Ten rudy punkt w środku, to nie jest żadna pozostałość po śrubie – tu gdzie widzicie ten rudy punkt, to wewnątrz jest gwint M6 na śrubę, której nie ma. Wkręcałem w to miejsce śrubę, bo myślałem, że może po wkręceniu jej wypchnie jakąś część koła i będę wiedział co dale, niestety po wkręceniu śruby w to miejsce nic się nie zmieniło.
Jeśli chodzi o trzy gumy i wewnętrzną tarczę, to niestety w żaden sposób nie mogę jej nawet przesunąć nie mówiąc już o wysunięciu... Gumy wraz z trójkątną blachą sztywno trzymają się razem i są wewnątrz koła pasowego, tak że nie ma możliwości ich przesunięcia w żadną stronę.
Czemu piszesz, że widząc te zdjęcia proponujesz rozglądanie się za innym kompresorem? Na razie on jeszcze jest sprawny, niepokoi mnie tylko luz na łożysku koła pasowego, które chciałbym wymienić, ale nie wiem jak rozebrać to koło.
Może do tego jest jakiś specjalny ściągacz?
Pozdr. Robert