Mazda 6 Problem z wyjęciem CD Jak sie dostać do radia??

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez KiziuM6 » 3 paź 2010, 15:34

Witam!!

Mam problem z radiem Cd ze zmieniarką, po włożeniu płyty płyta nie chce wyjść, miga tylko na wyświetlaczu symbol, że jest jedna płyta w radiu, jak włączam przycisk wyjścia płyty to słychać, że coś się tam zmienia, ale płyta nie wychodzi. Jeszcze jak chcę włożyć nową płytę to wyświetla mi się napis CD IN.

Spotkał się może ktoś z takim problemem?? jak tak to proszę o pomoc <oczko> , może ktoś już rozbierał przedni panel to mi podpowie jak się tam dostać <glupek2>
KiziuM6

Postprzez paweledi656 » 21 paź 2010, 18:09

jest relacja z rozbierania deski :) trzeba poszukać w dziale "zanim napiszesz"
wyrywasz kubeczki do góry :) Galka zmiany biegów do odkręcenia i też wyrywasz do góry potem dwie śruby i ciągniesz cały panel do siebie ( tylko przed tą operacją nakręć gałkę zmiany biegów , )
radio na blat od stołu odkręcić dwie śruby z góry radia lub 4 już nie pamiętam
podpinasz zasilanie i naciskasz przycisk od wyjęcia płyt i pomagasz talerzom paluszkiem ( do góry ) jak wyjdzie to bedzie juz ok potrafi się zacinać na talerzach :)
Forumowicz

Od: 15 gru 2009, 21:21

Postprzez lukasrap » 21 paź 2010, 19:44

Dodam od siebie, ze caly panel trzyma jeszcze jedna sruba z boku.. Zeby do niej latwo dojsc, nalezy otworzyc schowek.. Jak ktos ma nawigacje to rowniez, trzeba odkrecic czytnik dvd ktory znajduje sie w schowu.. Potem jest sruba, jesli dobrze pamietam, kluczyk 10. Rozbieralem kilkanascie razy, bo mialem tez problemy z CD. Pierwszy raz mi zeszlo chyba z godzine, teraz to 5 min. :) Pozdrawiam
Mazda, najlepszy przyjaciel człowieka.
Forumowicz

Od: 5 mar 2009, 22:15
Auto: Mazda 6 2.0/141 KM (benzyna) czerwona perła, 2004 r.

Postprzez paweledi656 » 21 paź 2010, 21:45

no tak zapomniałem ale juz tej śrubki nie nakręcałem :)
Forumowicz

Od: 15 gru 2009, 21:21

Postprzez lukasrap » 22 paź 2010, 16:27

Ja polecam dokrecic wszystkie sruby i to nawet dosc mocno.. Kiedys musialem wszystko rozbierac od nowa, bo nie przykrecilem jednej sruby i niestety troche calosc skrzypiala podczas jazdy jak w starym jakims aucie.. heee. wiec poleca, odrazu robic dobrze :) Pozdrawiam
Mazda, najlepszy przyjaciel człowieka.
Forumowicz

Od: 5 mar 2009, 22:15
Auto: Mazda 6 2.0/141 KM (benzyna) czerwona perła, 2004 r.