Witam,
Mam pytanie odnośnie ilości ohmów w glośnikach w drzwiach w systemie z bose w madzi 6. Wiem że ten pseudo sub w kole zapasowym ma 2ohmy bo próbowałem podłączyc cos lepszego no i niestety kiszka. Wyczytałem tutaj dużo o tym temacie i kilka osób proponowało wzmacniacz podłączyć pod głosniki z drzwi tylnych i tu właśnie pytanie czy w drzwiach jest 4ohm czy 2ohmy, bo na stronie mazda6club wyczytałem że niby wszystkie głosniki w drzwiach też są 2ohmowe także w takim przypadku podłącznenie wzmaka pod głosniki drzwiowe nie rozwiąże sytuacji. Może ktoś już próbował podłączać wzmak w ten sposób?
Zastanawia mnie w jaki sposób w 6 z bose podłączyć wzmak żeby dobrze zagrał z jakąś skrzynia basową?
Mam jeszcze prośbę czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcie kostki która jest podłączona do tego małego wzmacniacza który jest w środku subwoofera( chodzi mi o ten subwoofer w kole zapasowym i kostkę która jest w środku w nim podłączona do wzmacniacza także trzeba by go rozkręcić – potrzebuje to bo wypiełem wszystkie przewody i nie spisałem który był w ktorym mijescu).
ile ohm mają głośniki w drzwiach w madzi 6 – BOSE
Strona 1 z 1
W M6 bez BOSE w drzwiach są głośniki 4 Ohm.Przed momentem doczytałem,że M6 z Bose mają głośniki 2 Ohm.Jak chcesz coś podłączać,to na pewno nie pod tylne głośniki,a pod przednie.Ja nie mam BOSE i te z tyłu grają wyraźnie ciszej(wystarczy pobawić się radiem żeby to sprawdzić,ponieważ nie wiem jak jest w autach z BOSE).U mnie radio nie ma żadnego wyjścia wbudowanego,więc musiałem wpiąć się pod przednie głośniki z tzw.adapterem RCA(paręnaście złociszy na alledrogo).Ale poczytaj jeszcze na forum bo coś mi świta,że w autach z Bose rozbudowa była prostsza.
Strona 1 z 1