RDS w radio
Strona 1 z 1
Mam mazdę 6 z 2004r.Zauwarzyłem ,że moje radio samo nie wyszukuje stacji,tzn.ustawiam np.RMF i jadąc w dalszą trasę tracę sygnał i przestaje odbierać,a powinno samo znaleźć mocniejszy sygnał i się dostroić,przecież to radio z RDS.Próbowałem to jakoś ustawiać ale bez skutku.Co mogę zrobić.Co poradzicie.
- Od: 26 maja 2010, 17:20
Wlacz "AF" w radiu.
kristoferson1 napisał(a):Wlacz "AF" w radiu.
kolega ma racje
choć osobiscie stwierdziłem,że radio lepiej wyszukuje alternatywną częstotliwość,
jak przycisne przycisk, pod ktorym dana stacja jest zaprogramowana...
pozdr
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
dzieno napisał(a):Witam.
Trzeba włączyć funkcje "reg on" i dopiero wtedy zadziała.
pozdrawiam
nie!
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
AF – Alternative Frequency. Musi sie na wyswietlaczu AF pojawić.
A ze dziala tak sobie, to prawda >Enduro<. W trasie w ogole nie czuje zeby to logicznie przelaczalo. W innym radiach zdaje sie, ze lepiej to dziala.
ps."Reg on" nawet nie wiem co to jest
A ze dziala tak sobie, to prawda >Enduro<. W trasie w ogole nie czuje zeby to logicznie przelaczalo. W innym radiach zdaje sie, ze lepiej to dziala.
ps."Reg on" nawet nie wiem co to jest
kristoferson1 napisał(a):ps."Reg on" nawet nie wiem co to jest
jest to swojego rodzaju filter, ktory wyczula radio na slabsze-regionalne stacje,
ktore bez tej opcji podczas przeszukiwania sa przeskakiwane..
pozdr
E.
Strona 1 z 1