Długie światła
Strona 1 z 1
Witam! W mojej Madzi znajdują się oryginalne ksenony. Krótkie święcą OK, ale jak zapalam długie to święca tylko 2-3 metry dalej
W poprzednim aucie(Toyota Avensis 2000r) świeciły znacznie dalej... Czy coś jest nie tak? Pozdro
Jest. Regulatory są pod osłoną do wymiany żarówek długich i postojowych. Wkrętak gwiazdkowy, albo imbus i ustaw.

- Od: 5 gru 2003, 15:25
- Auto: Mazda6 GJ SkyActiv-G 2.5 '15 SkyPassion
CX-7 Sport EU powered by DISI-tune
Poprzednie auto:
Mazda6 GG L3 '02
albo podjechać na diagnostykę u ustawią albo samemu
ja zawsze ustawiam sam – w swoich dwóch Hondach i teraz w Mazdzie
jak kupiłem Mazdę ksenony świeciły przed maskę, długie ciut dalej, sam wyregulowałem i pojechałem na diagnostykę do znajomego – przy okazji sprawdzenia co tak stuka w układzie kier na trzepakach ( wiadomo, że chodziło o wielowypust o czym poczytałem później) ale sprawdził mi światła i stwierdził że ustawione są idealnie.
Regulacja długich jest o tyle ciekawa, że nie reguluje się tylko góra dół ale też na boki- można zrobić jedynie słup światła na jezdnię lub ciut na boki i doświetla również pobocze – bardzo fajna sprawa.
ja zawsze ustawiam sam – w swoich dwóch Hondach i teraz w Mazdzie
jak kupiłem Mazdę ksenony świeciły przed maskę, długie ciut dalej, sam wyregulowałem i pojechałem na diagnostykę do znajomego – przy okazji sprawdzenia co tak stuka w układzie kier na trzepakach ( wiadomo, że chodziło o wielowypust o czym poczytałem później) ale sprawdził mi światła i stwierdził że ustawione są idealnie.
Regulacja długich jest o tyle ciekawa, że nie reguluje się tylko góra dół ale też na boki- można zrobić jedynie słup światła na jezdnię lub ciut na boki i doświetla również pobocze – bardzo fajna sprawa.
- Od: 9 kwi 2010, 23:30
- Auto: Audi A6 C6 3.0TDI Quattro
Honda Accord 2.2 iCTDi
Ze światłami polecał bym pojechać na stację diagnostyczną, na większości stacji sprawdzenie świateł nic nie kosztuje a jeśli trzeba coś regulować to jest to koszt ok 10 zł. Więc chyba nie warto bawić się samemu 
Strona 1 z 1