Witam.
Jak sprawdzić czy M6 posiada immobiliser??
W instrukcji jest napisane ze jeden kluczyk jest czarny drugi szary i ze mają inne kształty niz bez immobilisera.
Czy w wersji z immobiliser i bez zawsze miga kontrolka samochodu z kluczykiem na czerwono na desce pod zegarami??
Jak sprawdzić czy M6 posiada immobiliser??
Strona 1 z 1
Profesjonalne Projektowanie Stron WWW !!
- Strony WWW
- Szablony aukcyjne allegro
- Wizytówki
- Projekty graficzne
- Od: 14 sie 2009, 00:07
- Auto: Mazda 6 2003r,
2.0 Diesel 121KM GG
To źle lub niedokładnie czytałeś instrukcję.
Zobacz na dział "3 – Poznaj swoją Mazdę" z tego co pamiętam.
Tam było napisane czym się różnią kluczyki.
Z immobiliserem kluczyk ma otwór po boku. Bez immobilisera ma centralnie.
Zobacz na dział "3 – Poznaj swoją Mazdę" z tego co pamiętam.
Tam było napisane czym się różnią kluczyki.
Z immobiliserem kluczyk ma otwór po boku. Bez immobilisera ma centralnie.
http://www.grandpixel.pl My WebSite :)
Jeśli Madzia ma immobilizer to będzie świeciła kontrolka samochodu z kluczykiem co dwie sekundy (system uzbrojony) gdy nie ma kluczyka w stacyjce (lub nie jest przekręcony w pozycję ON). Kontrolka oznacza nic innego jak uzbrojenie samochodu w system immobilizer.
Kontrolka odpowiada również za system podwójnego blokowania ale wtedy nie miga.
Chyba tak to było jak się mylę proszę mnie poprawić.
Kontrolka odpowiada również za system podwójnego blokowania ale wtedy nie miga.
Chyba tak to było jak się mylę proszę mnie poprawić.
- Od: 29 kwi 2010, 14:51
- Auto: Mazda 6 `2003
Diesel 2,0 MZR-CD 136 Kucyków Mechanicznych
Idz do pana ktory dorabia klucze niech włoży ci w taką maszynkę i powie Ci że ma >pozdro
-
Slayer
Oczywiście zabezpieczenie jak każde inne możliwe do obejścia ale z posiadania immo płyną inne korzyści np: mniejsza składka ubezpieczenia AC ewentualnie jak miał mój kumpel parę letek temu ubezpieczyciel w ogóle nie chciał ubezpieczyć autka bez immo 
Grzyby napisał(a):Niech Ci ubezpieczyciel udowodni że auto nie ma immo fabrycznego
Hehe Myślę, że tu jest myk i to Ty musisz musisz udowodnić, że je masz
Do ubezpieczenia od kradzieży wystarczy bodajże alarm i właśnie immo. Chociaż przyznam, ze u mnie nie sprawdzali gdy ubezpieczałem
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Myślę, więc, że generalnie immo to zabezpieczenie przed gówniarzami amatorami ewentualnie służy do migania na desce rozdzielczej.
Niemniej autor postu chce wiedzieć czy to ma i próbujmy mu pomóc.
Nie ma żadnego "myku".
Poza tym – jak miałbyś to udowodnić? Podajesz wersję wyposażenia i ubezpieczyciel ma w swoich danych czy dany element jest w wyposażeniu standardowym czy nie.
P.S. Jaki problem sprawdzić wyposażenie po nr VIN? (mamy temat na forum w dziale Kupuję Mazdę)
Poza tym – jak miałbyś to udowodnić? Podajesz wersję wyposażenia i ubezpieczyciel ma w swoich danych czy dany element jest w wyposażeniu standardowym czy nie.
P.S. Jaki problem sprawdzić wyposażenie po nr VIN? (mamy temat na forum w dziale Kupuję Mazdę)
Strona 1 z 1