czujnik automatycznego zapalania swiateł mijania – jak go zasłonić?
1, 2
No zobaczymy
Również dzięki zenon.
Są samochody. I... jest MAZDA 6.
zenon napisał(a):arturo76 napisał:
czy można to jakoś software'owo załatwić ?
Jestem przekonany że tak, trzeba podjechać do serwisu ...itd.
Tak w ramach informacji, to dzwoniłem w tej sprawie do ASO, gdzie lekko skołowany tematem gościu oznajmił, że w przypadku M6 wylączenie tej funkcji nie jest takie proste, że wymaga to ingerencji w instalację i że w tej chwili nie jest w stanie powiedzieć ile by to kosztowało. To samo zapytanie skierowałem do ASO w Austrii gdzie kupiłem madzie i tam odpowiedź była podobna, a mianowicie, że to wymaga wymiany jakiegoś tam przekaźnika, bądź modułu i też nie są w stanie powiedzieć ile to będzie kosztowało.
Wychodzę powoli z założenia, że lobby mające wpływ na (mniej lub barziej skorumpowane) rządy niektórych państw europejskich ma też wpyw na producentów, którzy nie chętnie deaktywują tą chorą funkcję. Więcej o tym można poczytać na http://www.bezswiatel.4.pl
Jako ciekawostke dodam jeszcze, że w mojej M6, która ma nie spełna 3 lata padł lewy palnik xenon'owy co wydaje się nienormalnym przy tym przebiegu 72.000 km. Byłem z tym dziś w austriackiej ASO gdzie nie chętnie, ale jednak wymienili w ramach gwarancji palnik na nowy. Ciekawe czy przeszłoby to w polskiej ASO – pewnie stwierdziliby, że to żarówka i nie podlega gwarancji.

- Od: 30 lis 2009, 13:43
- Auto: Mazda CX-5 (KE) 2.2D 175KM Revolution
Mazda 2 DY 1.4i AT
arturo76 napisał(a):Więcej o tym można poczytać na www.bezswiatel.4.pl
Daje to mocno do myślenia, ale co zrobić? Na układy nie ma rady...
- Od: 16 wrz 2009, 09:30
- Auto: M6'06 GY MZR-CD 121KM
Tobo napisał(a):Daje to mocno do myślenia, ale co zrobić? Na układy nie ma rady...
Śmieszą mnie ich "powody" – można sobie statystykę naginać w dowolną stronę zależnie od tego jakie przyjmie się warunki interpretacji wyników – chłopaki są w tym mistrzami...
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):Śmieszą mnie ich "powody" – można sobie statystykę naginać w dowolną stronę zależnie od tego jakie przyjmie się warunki interpretacji wyników – chłopaki są w tym mistrzami...
Fakt faktem, auto więcej pali, a żarówki się palą o wiele, wiele częściej. Kto za to płaci, a kto na tym zyskuje? Moim zdaniem nie ma żadnego uzasadnienia jeżdżenia całą dobę na światłach. No chyba, że popatrzysz na to od strony zyskującej na tym durnym przepisie. Dla nich jest milion powodów żebyś im płacił.
Tobo – jeśli chociaż jedna osoba mnie zginie na drogach to ja mogę powiedzieć, że warto. Pomyśl, że może ocali to życie Twojemu dziecku.
Argumenty, że zmniejsza to bezpieczeństwo są wyssane z palca, o tym, że pogarsza ekonomię jazdy są prawdą, ale skala o której tam piszą to absurd. Co do teorii spiskowych to można je sobie darować, albo przyjąć, że wszystkiemu winni są cykliści
Argumenty, że zmniejsza to bezpieczeństwo są wyssane z palca, o tym, że pogarsza ekonomię jazdy są prawdą, ale skala o której tam piszą to absurd. Co do teorii spiskowych to można je sobie darować, albo przyjąć, że wszystkiemu winni są cykliści
Trusted computing – Yes or No?
brii napisał(a):Tobo – jeśli chociaż jedna osoba mnie zginie na drogach to ja mogę powiedzieć, że warto. Pomyśl, że może ocali to życie Twojemu dziecku.
Masz rację.
Wydaje mi się że dyskusja na ten temat nie ma sensu, a już na pewno nie w tym wątku.
Proszę Moderatora o wyczyszczenie tej i czterech poprzednich wypowiedzi.
1, 2