Gdzie trzymacie telefon?
1, 2
Koleżanki i Koledzy! Od dłuższego czasu próbuję znaleźć miejsce na telefon w samochodzie. Jak dotąd bez rezultatu. Mam na myśli Mazdę 6 z 2007 r. Podsuńcie swoje rozwiązania. Czy przyssawka do szyby blokuje otwierany schowek na kokpicie? A jeśli nie przyssawka, to co?
- Od: 9 wrz 2009, 06:55
- Auto: 6 GY MZR-CD A+ '07
ja mam taki chwytak przy radiu zamontowany ale mam 2 telefony wiec jeden 3mam w tej dziurze co sie dzwi zamyka idealne miejsce 
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
Hej! Ja trzymam jeden telefon w zestawie glosnomowiacym ktory jest po stronie pasazera, a drugi na przyssawce do szyby... tylko musi byc na odpowiedniej wysokosci... postaram sie pozniej wrzucic jakies zdjecia...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
ukmazia
Ja mam taką czarna przyssawkę firmy Pentagram – kupiłem na Shellu.
Przylepiłem to na klapce schowka. Jest spoko. No ale jak już tam dorzucę drugi telefon – służbowy to ta klapka ma lekkie opory aby się otworzyć, ale daje radę....
Przylepiłem też na próbę na klapce na uchytach na kubki, ale to nieporęczne miejsce dla mnie....
Przylepiłem to na klapce schowka. Jest spoko. No ale jak już tam dorzucę drugi telefon – służbowy to ta klapka ma lekkie opory aby się otworzyć, ale daje radę....
Przylepiłem też na próbę na klapce na uchytach na kubki, ale to nieporęczne miejsce dla mnie....
- Od: 28 maja 2009, 12:09
- Auto: M6 LF GY + LPG Prins
"geco-pad" na desce po prawej stronie od wyświetlacza idealna sprawa
"Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi."– Karol Wojtyła
- Od: 5 lut 2009, 16:07
- Auto: Mazda 6 CiTD GY 06r.
Trec_Londyn napisał(a):w tej dziurze co sie dzwi zamyka idealne miejsce

geco pad na klapce od środkowego schowka
boczne drzwi, tyle, że czasem wylata
jak używam navi w telefonie to przyssawka tyle że montuję po lewej stronie kiery
czasami jak nie chce mi się/nie mam czasu wyciągać uchwytu na przyssawce a muszę skorzystać z navi, to otwieram środkowy schowek i wkładam telefon do środka opierając o uniesioną klapkę. Navi działa, telefon się trzyma, prawie jak fabrycznie
popielniczka to niezły pomysł
boczne drzwi, tyle, że czasem wylata
jak używam navi w telefonie to przyssawka tyle że montuję po lewej stronie kiery
czasami jak nie chce mi się/nie mam czasu wyciągać uchwytu na przyssawce a muszę skorzystać z navi, to otwieram środkowy schowek i wkładam telefon do środka opierając o uniesioną klapkę. Navi działa, telefon się trzyma, prawie jak fabrycznie

popielniczka to niezły pomysł
- Od: 31 gru 2007, 16:39
- Auto: GG SportKombi MZR-CD 2003 121 KM
Temat poprawiłem na zgodny z REGULAMINEM
Ja portfel i telefon wożę w miejscówce na kubki. Bo prawa ręka jest uniwersalna – do wszystkiego...
Trzyma za wajchę, obsługuje radio, włącza wycieraczki, maca po telefonie, kolanie pasażerki itd.
Ja portfel i telefon wożę w miejscówce na kubki. Bo prawa ręka jest uniwersalna – do wszystkiego...
Trzyma za wajchę, obsługuje radio, włącza wycieraczki, maca po telefonie, kolanie pasażerki itd.
Pozdor Myjk
A gdzie trzymasz napoje ( kawa , herbatka ) ?Myjk napisał(a):Ja portfel i telefon wożę w miejscówce na kubki
No takMyjk napisał(a):Bo prawa ręka jest uniwersalna – do wszystkiego

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
...trzymać w popielniczce, w schowku na napoje, na drzwiach, w schowku w kokpicie, ale wszędzie odebranie telefonu wymaga za dużo zachodu, bo trzeba po niego sięgać. Próbowałem też matę gecco i póki co to najlepsze rozwiązanie, tylko nie widać, kto dzwoni, bo telefon leży wyświetlaczem do góry (na klapie zamykającej górny schowek). Myślałem o uchwycie z przyssawką, ale nie bardzo jest miejsce, a do szyby wydaje się być za daleko. Docelowo chciałbym tak umieścić telefon, żeby w razie połączenia widzieć, kto dzwoni i jednym dotknięciem odebrać.
- Od: 9 wrz 2009, 06:55
- Auto: 6 GY MZR-CD A+ '07
że trzeba włączać Bluetooth w telefonie przy każdym wsiadaniu do auta.
ja mam cały czas włączone, cóż, czas działania baterii zależy od konkretnego aparatu. u mnie starczy na 3, 4 dni a używam bluetooth praktycznie non stop
a ręce wolne i mogę jeszcze więcej macać wtedy
- Od: 31 gru 2007, 16:39
- Auto: GG SportKombi MZR-CD 2003 121 KM
Uchwyt na telefon zamontowany do szyby po LEWEJ stronie kierowcy. Poniewaz ma telefon/palmtop mam tam również nawigację. Do uchwytu mam na stałe podłączone zasilanie które zlutowałem na stałe od strony zapalniczki. Po drodze zamontowałem sobie włacznik/wyłącznik zasilania. Do tego dołozony bluetooth w postaci małego odbiornika przymocowanego do podsufitki (jabra). Bluetooth cały czas włączony w telefonie, telefon codziennie ładowany poprzez umieszczenie go w uchwycie
Nigdy mi się nie zdażyło aby mieć wyczerpaną baterie... Nawet jak w telefonie mam włączony bluetooth przez weekend i go nie ładuje lub nie jeżdżę samochodem.
Inne spojrzenie: www.formo3.pl
- Od: 30 cze 2008, 16:28
- Auto: M6 2.0 GY MZR-CD 121KM 2006 (Już bez DPF i 170 KM :)
1, 2