zabezpieczenie przed kradzieżą
1, 2
pokombinuj stacyjka bezpieczniki itd....
Kolega dobrze powiedział polisa AC i mozna " spac spokojnie "
zaden alarm zaden pstryczek elektryczek nie pomoze lawecie
gsm hyyymm co ci przyjdzie ze bedzie dzialal trzeba bulic za abonament lub prepejda i jeszcze niedaj ........... usluszysz jak ci autko na kawalki rozbieraja
to lepiej gps to bedziesz wiedzial gdzie jest
Kolega dobrze powiedział polisa AC i mozna " spac spokojnie "
zaden alarm zaden pstryczek elektryczek nie pomoze lawecie
gsm hyyymm co ci przyjdzie ze bedzie dzialal trzeba bulic za abonament lub prepejda i jeszcze niedaj ........... usluszysz jak ci autko na kawalki rozbieraja
to lepiej gps to bedziesz wiedzial gdzie jest
- Od: 3 cze 2009, 21:10
o ile się nie mylę to GPS do lokalizowania aut opiera się na technologi GSM 
MAZDA 3 Mazda 6 CZĘŚCI TEL 790 370 150
MazdaLublin napisał(a):o ile się nie mylę to GPS do lokalizowania aut opiera się na technologi GSM
Jakoś musi wysłać namiary
PS
Bez urazy, ale moim zdaniem ładowanie GPSów, GSMów i innych cudów do autka klasy M6 to lekki przerost firmy nad treścią
Podstawa to AC i ukryte odcięcie
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
tak jest GPS wyslyla dane droga GSM pakietowo (GPRS) – koszt ok 15 pln miesiecznie.
systemy o ktorych pisalem montuja przewaznie firmy w samochodach slozbowych zeby wiedziec jak pracownicy sobie "radza" z furkami
no i ludzie ktorzy chca miec inne zabezpieczenie niz te ktore wszyscy znamy
jak bylem u tych ludzi co sprzedaja te systemy i montuja to wlasnie intalowali cos takiego w Jeepie wranglerze
systemy o ktorych pisalem montuja przewaznie firmy w samochodach slozbowych zeby wiedziec jak pracownicy sobie "radza" z furkami
no i ludzie ktorzy chca miec inne zabezpieczenie niz te ktore wszyscy znamy
jak bylem u tych ludzi co sprzedaja te systemy i montuja to wlasnie intalowali cos takiego w Jeepie wranglerze
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,672 ... ginal.html
nawet na torze wyscigowym nie jestes bezpieczny
sprzedam alusy do mazdy 6 pojedynczo lub w komplecie – info na PW
sprzedam olej Dexelia Ultra 5W30
nawet na torze wyscigowym nie jestes bezpieczny

sprzedam alusy do mazdy 6 pojedynczo lub w komplecie – info na PW
sprzedam olej Dexelia Ultra 5W30
- Od: 9 maja 2009, 18:27
- Auto: Mazda 6 TS GY 136 KM
Ja zdecydowalem sie na zamontowanie antynapadu
Odciecie zapłonu w swojej szóstce . 6 tygodni temu ukradli mi mazde sprzed domu dopiero wczoraj ją znalezli . Złodziej wszedł do domu i sobie kluczyki poprostu wziął a skąd wiedział gdzie były ? Dzien wczesniej przyjechał do mnie po laptopa oczywiscie tez go ukral w inny sposob ale to juz inna historia
- Od: 9 lip 2008, 21:01
- Auto: Mazda 6 Ts2 SL
Pracuje w firmie co montuje takie systemy (montowałem juz bardzo dużo takich instalacji), ale głównie naszymi odbiorcami sa klienci którzy chcą wiedzieć czy ich przedstawiciele handlowi pracują albo gdzie znajdują sie ich tiry z ładunkiem...
w samochodach osobowych sa to zadkie przypadki, głównie jak ktos zamontował w kilkunastu swoich tirach i chce takie cos załozyć do swojej nowej S-klasy.
Koszty to urządzenie około 1 tys zł + montaz + dojazd do klienta + miesieczny abonament 30-50zł. Mowie o kosztach w przyblizeniu ponieważ od tego w firmie są handlowcy, a ja o cenach nie rozmawiam.
Takie urządzenie nie wszystkie maja podtrzymanie bateryjne, a nawet jak maja to na 3-5h. Jeżeli złodziej ukradł samochód i jest on na lawecie z odłączona klema to po paru godzinach nie znajdziemy samochodu. Można oczywiście podpiąć odpowiedni akumulator do akumulatora będziemy potrzebowali ładowarkę, ale to mija sie z celem bo zajmuje dużo miejsca i pod deska rozdzielcza sie tego nie zamontuje.
Urzadzenia posiadaja wejśia analogowe oraz cyfrowe. Współpracują z sondami paliwa oraz innego typu urzadzeniami określonymi przez klienta.
Napisze jeszcze o takich urządzeniach jak zagłuszacze GSM i GPS które są w 100% działające. Kosztują od 300zł do 1000zł. Jeżeli ktoś szykuje sie na samochód za 100 000zł to nie idzie z młotkiem, wkrętakiem i kombinerkami
w samochodach osobowych sa to zadkie przypadki, głównie jak ktos zamontował w kilkunastu swoich tirach i chce takie cos załozyć do swojej nowej S-klasy.
Koszty to urządzenie około 1 tys zł + montaz + dojazd do klienta + miesieczny abonament 30-50zł. Mowie o kosztach w przyblizeniu ponieważ od tego w firmie są handlowcy, a ja o cenach nie rozmawiam.
Takie urządzenie nie wszystkie maja podtrzymanie bateryjne, a nawet jak maja to na 3-5h. Jeżeli złodziej ukradł samochód i jest on na lawecie z odłączona klema to po paru godzinach nie znajdziemy samochodu. Można oczywiście podpiąć odpowiedni akumulator do akumulatora będziemy potrzebowali ładowarkę, ale to mija sie z celem bo zajmuje dużo miejsca i pod deska rozdzielcza sie tego nie zamontuje.
Urzadzenia posiadaja wejśia analogowe oraz cyfrowe. Współpracują z sondami paliwa oraz innego typu urzadzeniami określonymi przez klienta.
Napisze jeszcze o takich urządzeniach jak zagłuszacze GSM i GPS które są w 100% działające. Kosztują od 300zł do 1000zł. Jeżeli ktoś szykuje sie na samochód za 100 000zł to nie idzie z młotkiem, wkrętakiem i kombinerkami
Ostatnio edytowano 27 cze 2009, 05:42 przez kobyll, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 27 lut 2008, 22:01
- Auto: Mazda6 2.0 ON 136KM [SPRZEDANA]
Skoda Octavia '03 2.0 PB+LPG 115KM
A co myślicie o tym ?
http://www.allegro.pl/item660964533_kd_ ... aw_fv.html
Montowałem to w poprzednim samochodzie. Po zbliżeniu do samochodu blokada sama się wyłączy.
Dodatkowo bardzo głęboko można ukryć przycisk awaryjny.

Montowałem to w poprzednim samochodzie. Po zbliżeniu do samochodu blokada sama się wyłączy.
Dodatkowo bardzo głęboko można ukryć przycisk awaryjny.
Pamietaj !!!! Nie jedź szybciej niż Twój Anioł potrafi latać
- Od: 15 maja 2009, 10:59
- Auto: M6 GY MZR-CD 121KM '03
Ja mam blokadę zapłonu, podobną do tego KD2006 i właśnie ona dwa razy uratowała mi mazdę. Ostatnio w tym tygodniu. Znalazłem furę kilkaset metrów dalej niż zaparkowałem. Żadnych śladów włamania. Złodzieje podpięli się pod kompa. James Bond łączący przewody pod stacyjką żeby odpalić auto to kmiotek przy dzisiejszych złodziejach. Blokadę zamontowałem sobie sam czytając wskazówki z forum. Zadziałała.Najlepsza formą zabezpieczenia jest AC ale w momencie gdy dzień w dzień po pracy jeżdżę na budowę, czekanie na wypłatę kasy doprowadziłoby mnie do szału. Nie oszukujmy się. Jak będą chcieli ukraść auto to je ukradną, złodziej z wytrychem w dłoni bez elektronicznego wsparcia to już raczej dzisiaj emerytury dogorywa. Auta nie upilnujesz, możemy złodziejom tylko życie utrudniać, nic więcej. Pozostaje pogodzić się z faktem że w końcu i mi mogą furę rąbnąć i tylko odwlekać to w czasie stosując różne zabezpieczenia.
-
obcywawa
Grzyby napisał(a):W dieslu nie ma elektrycznej pompy paliwa tak jak w benzyniakach. Tą rolę pełni pompa wtryskowa
tą tez może odciąć..
wiem, bo ja tak mam u siebie...
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
moje dwie lekko prymitywne, ale w miare skuteczne bariery..
to:
w zamek od drzwi kierowcy, wsadzić obcięty kluczyk od innej mazdy,
tak ab min. wystawal i mial min. nacięcie,po to aby awaryjnie mozna go bylo wyskubać......,
a to po to , aby zlodziej nie mogł zapakować tam tzw. sztosa i otworzć drzwi!
pilotem zamykam auto przyciskając dwa razy klawisz zamykania!
no bo wtedy po wybiciu szyby, nie mozna otworzyć drzwi od środka!!
czyli trzeba wejść przez szybe, co nie jest wygodne i dość ryzykowne!
a do tego: w gwint od haka do odcholowywania auta w przedniej belce, schowany za zaslepką,
wkręcić hak odpowiednio przycięty , co uniemożliwi wkręcenie takowego przez zlodzieja i szybkie odcholowanie nieodpalonego auta na linie...
do tego mini pstryczek, alarm no i AutoCasco
tak do kpl./ w celu spokojnego snu...
DNA to też dobra rzecz, choć warto miec przynajmniej nalepke reklamująca ten patent!
pozdr.
E.
to:
w zamek od drzwi kierowcy, wsadzić obcięty kluczyk od innej mazdy,
tak ab min. wystawal i mial min. nacięcie,po to aby awaryjnie mozna go bylo wyskubać......,
a to po to , aby zlodziej nie mogł zapakować tam tzw. sztosa i otworzć drzwi!
pilotem zamykam auto przyciskając dwa razy klawisz zamykania!
no bo wtedy po wybiciu szyby, nie mozna otworzyć drzwi od środka!!
czyli trzeba wejść przez szybe, co nie jest wygodne i dość ryzykowne!
a do tego: w gwint od haka do odcholowywania auta w przedniej belce, schowany za zaslepką,
wkręcić hak odpowiednio przycięty , co uniemożliwi wkręcenie takowego przez zlodzieja i szybkie odcholowanie nieodpalonego auta na linie...
do tego mini pstryczek, alarm no i AutoCasco
tak do kpl./ w celu spokojnego snu...
DNA to też dobra rzecz, choć warto miec przynajmniej nalepke reklamująca ten patent!
pozdr.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
A może kamerka szpiegowska transmitująca obraz bezprzewodowo ? W przypadku jeśli chodzi o udokumentowanie wandalizmu wystarczy system micro samo nagrywający z możliwością odtwarzania przez port USB w komputerze.
- Od: 29 paź 2010, 14:12
- Auto: M 626 GF, 2.0 DOHC, 115 KM, Hatchback, Lift, Exlusive, 2000 r. Kolor 22A – Supreme Blu Mica
1, 2