Mazda 6 GG, otwieranie elektrycznych szyb na postoju.
Strona 1 z 1
Witam szacowne grono. Mam irytujący problem do rozwiązania. Mam w wyposażeniu elektryczne sterowanie szyb i szyberdachu. Po zatrzymaniu i wyjęciu kluczyków ze stacyjki mogę jeszcze przez kilka, kilkanaście sekund operować szybą kierowcy. Później przyciski nie reagują. Siedzę sobie w gorący dzień i chcę sobie uchylić szybkę w celu wentylacji i muszę otwierać drzwi. Szukałem szukajką i nikt o tym nie pisze. Jak uaktywnić otwieranie szyb bez wkładania kluczyka i włączania zapłonu??
- Od: 29 maja 2009, 18:16
- Auto: Mazda 6, GY 2004r. 2.0D 136KM
Musiałbyś mieć niezależnie podpięte zasilanie szyb.
Tak kiedyś miałem jak dokładałem elektryczne sterowanie szyb do Almery. Elektryk spytał się czu po Bożemu czy "po Polsku"
Podłaczył niezaleznie z bezpiecznikiem i mogłem otwierać szyby bez wkładania kluczyka do stacyjki.
Teraz możesz stracić np. automatyczne zamykanie/otwieranie okien jak to zmienisz. Chyba że jakoś niezależnie podepniesz sterownik zamykania okien.
Tak kiedyś miałem jak dokładałem elektryczne sterowanie szyb do Almery. Elektryk spytał się czu po Bożemu czy "po Polsku"
Podłaczył niezaleznie z bezpiecznikiem i mogłem otwierać szyby bez wkładania kluczyka do stacyjki.
Teraz możesz stracić np. automatyczne zamykanie/otwieranie okien jak to zmienisz. Chyba że jakoś niezależnie podepniesz sterownik zamykania okien.
Inne spojrzenie: www.formo3.pl
- Od: 30 cze 2008, 16:28
- Auto: M6 2.0 GY MZR-CD 121KM 2006 (Już bez DPF i 170 KM :)
tak jest originalnie...
E.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Strona 1 z 1