czy bedzie pasowac ? powinna ale co ze swiatlem napewno bedzie inaczej swiecic<kierownica po innej stronie > czy bedzie dalo sie to samemu wyregulowac , czy sa tam jakies srobki do regulacji kata padaniatego swiatla
Wymiana lampy przedniej – różnice między europejską a angiel
Strona 1 z 1
jestem w angli , moj samochod mazda 6 sedan 2003 rok mam z bita przednia prawa lampe ,w polsce podczas swego urlopu moge kupic 5 razy taniej niz w agli,
czy bedzie pasowac ? powinna ale co ze swiatlem napewno bedzie inaczej swiecic<kierownica po innej stronie > czy bedzie dalo sie to samemu wyregulowac , czy sa tam jakies srobki do regulacji kata padaniatego swiatla
?
MAZDĄ SIĘ JEZDZI
!;)

- Od: 5 lip 2007, 01:32
- Auto: 323f 2.0 v6 1995 rok
Kolego mam mazdę z USA, oba reflektory świecą symetrycznie i bez problemu przeszła badania techniczne więc myślę, że możesz śmiało montować/ Nie powiem ci na czym to polega, ale przy soczewkach jest jakoś inaczej niż przy tradycyjnych reflektorach.
Szukam nowego właściciela dla swojej Madzi ...więcej info 506 000 861 Wojtek 
- Od: 17 lip 2008, 12:34
- Auto: Mazda 6 GG 2.3 Benzyna 166KM
tyncio napisał(a):Kolego mam mazdę z USA, oba reflektory świecą symetrycznie i bez problemu przeszła badania techniczne więc myślę, że możesz śmiało montować/ Nie powiem ci na czym to polega, ale przy soczewkach jest jakoś inaczej niż przy tradycyjnych reflektorach.
w Anglii jezdzie się po lewej stronie
i lampy też na te strone świecą..
i dlatego porównanie z USA jest nie trafne!!!
P.S. musisz raczej wersje angielską zakupić ,
ale w Pl. jest sporo aut z wysp i raczej tanio sprzedadzą tobie....
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Enduro napisał(a):tyncio napisał(a):i dlatego porównanie z USA jest nie trafne!!!
Nie wiem jak świecą soczewki w innych autach z europy, ale skoro mój samochód bez najmniejszych problemów przeszedł test przednich reflektorów na stacji diagnostycznej domyślam się, że tego typu lampy (soczewki) są standardem w USA i Europie. Jak wiemy nie ma na nich klosza jak na zwykłych reflektorach, który łamałby światło w odpowiednim kierunku. Jeśli świecą symetrycznie to ani na prawo ani na lewo, może da się to jakoś wyregulować w zależności od potrzeb. Dodam, że na lampach w moim aucie jest znaczek E1 (tak przyjechało z USA) stąd zakładam, że w europejskiej wersji Mazdy 6 reflektory są identyczne.
tyncio napisał(a):zakładam, że w europejskiej wersji Mazdy 6 reflektory są identyczne
nie myl europejskiej z angielską ...
Grzyby napisał(a):tyncio napisał(a):zakładam, że w europejskiej wersji Mazdy 6 reflektory są identyczne
nie myl europejskiej z angielską ...
Heh no nie wiem jak mam to wytłumaczyć ale wersja z USA to tak pośrodku pomiędzy europejską a angielską
Szukam nowego właściciela dla swojej Madzi ...więcej info 506 000 861 Wojtek 
w USA i Europie auta poruszaja sie po prawej stronie!!!
i wtedy ta strona jest przez asymetrie lamp oswietlana intensywniej
a w Anglii jest kpl. odwrotnie!!!
i roznica nie tkwi w szkle (plexi) a w budowie wewnetrzenej
i nie mylcie USA i Anglii
pozdr.
E.
i wtedy ta strona jest przez asymetrie lamp oswietlana intensywniej
a w Anglii jest kpl. odwrotnie!!!
i roznica nie tkwi w szkle (plexi) a w budowie wewnetrzenej
i nie mylcie USA i Anglii
pozdr.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
lopez napisał(a):no wlasnie o to chodzi ze w angli lewa lapa rzuca swiatlo na pobocze a prawa do przodu a w europie jest odwrotnie wiec jesli nie da sie tego usatwic to raczej musze szukac anglika
dokladnie tak jest,
tyle, ze obydwie lampy rzucaja strumien swiatla:
na prawo w EU
a na lewo w UK.!
pozdr.
E.
Strona 1 z 1