Jak zmienić kąt padania światła mijania w Mazdzie 6??

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez kordi82 » 1 mar 2009, 04:22

Witam!! Niedawno wymienili mi w serwisie w ramach gwarancji reflektor ksenonowy ten od strony kierowcy. Pomijam fakt że zeszło im 4 godziny i delikatnie uszkodzili mi nadkole, oraz światło mechanik przeszkolony przez Mazdę ustawił mi tak ze swieciło mi w ziemię hehe. To popatrzyłem sobie w auto manual i światła sam sobie ustawiłem, góra dół nie ma problemu. Jednak niepokoi mnie kąt padania światła bo linia światła delikatnie mi się obniża do środka jezdni. Chciałbym to zmienić. Pod błotnikiem od zewnetrznej strony reflektora jest taka biała śruba do regulacji kąta, przynajmniej tak wynika z auto manuala. Ni cholere jednak nie potrafie dotrzeć tam śrubokrętem:/ . Ma ktoś jakąś poradę jak zmienić kąt padania tylko prawej strony osi światła lewego reflektora i lub w jaki sposób mogę dostać się do tej białej śruby??
Początkujący

Od: 25 cze 2007, 12:41
Auto: Mazda 6 GG MZR-CD 143KM po Virusie 170/Peugeot 307/ Rover 214/ Nissan Primera 2.0D/ Mercedes Sprinter 315CDi

Postprzez Yapa » 1 mar 2009, 11:53

kordi82 napisał(a):Niedawno wymienili mi w serwisie w ramach gwarancji reflektor ksenonowy ten od strony kierowcy. Pomijam fakt że zeszło im 4 godziny i delikatnie uszkodzili mi nadkole, oraz światło mechanik przeszkolony przez Mazdę ustawił mi tak ze swieciło mi w ziemię hehe

[OT] niech mazda coś zrobi z tymi serwisami w Polsce... <glupek2>
Obrazek
Forumowicz

Od: 31 gru 2007, 16:39
Auto: GG SportKombi MZR-CD 2003 121 KM

Postprzez fuks » 2 mar 2009, 13:17

kordi82 napisał(a):Ni cholere jednak nie potrafie dotrzeć tam śrubokrętem:/

dojście jest bezproblemowe, przecież w błotniku jest owalna dziura, przez ną wkładasz śrubokręt i dochodzisz do regulacji

Pozdrawiam
SPRZEDAM MOJĄ MADZiĘ... już sprzedałem... ojojojojoj
http://otomoto.pl/mazda-6-sport-exclusive-C8780262.html

KONIECZNIE TO ZOBACZ – GORĄCY TEMAT !!!
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... sc&start=0
Forumowicz

Od: 18 sie 2008, 11:41
Auto: Mercedes W211 E270 CDI 2002r.

Postprzez kordi82 » 2 mar 2009, 19:14

ok dzięki sprawdzę to. Chodzi o tą dziurę zaślepioną czarną okrągłą gumką??
Początkujący

Od: 25 cze 2007, 12:41
Auto: Mazda 6 GG MZR-CD 143KM po Virusie 170/Peugeot 307/ Rover 214/ Nissan Primera 2.0D/ Mercedes Sprinter 315CDi