Webasto – jak rozbudować dogrzewacz do ogrzewania
Wielkie DZIĘKS quzym !
ale szykuje się wydatków... WEbasto , poduszki, halogeniki bym zamontował no i co jeszcze mnie najdzie?
masakra ... więc po krótkiej przerwie forumowej – wracam na to wszystko k..uchnia.. zapracować – bo robota czeka:P
----
*******Sprzedam szybko i tanio:******
1. Manetka świateł i kierunkowskazu (bez przednich halogenów) Mazda 6
2. Zawór EGR (mechaniczny bez elektroniki) Mazda6
>>>choruję na Mazdę6 w nowej budzie
To był dobry wybór ! ...aha odpaliłem http://www.slubowisko.pl – zapraszam!
*******Sprzedam szybko i tanio:******
1. Manetka świateł i kierunkowskazu (bez przednich halogenów) Mazda 6
2. Zawór EGR (mechaniczny bez elektroniki) Mazda6
>>>choruję na Mazdę6 w nowej budzie
- Od: 7 lis 2008, 14:58
- Auto: Ford Mondeo była Mazda6 2.0
hej,jestem tu nowa,interesuje mnie webasto.Może ktoś mi jasno potrafi wytłumaczyć co z tym zrobić.Mam mazde 6 2002r di 2,0 121km kombi,poblem jest następujący:od miesiąca włącza mi się po ok 5-10min jazdy jakiś silniczek (pod maską gdzieś po lewej stronie),pracuje dosyć głośno,ale po jakimś czasie się wyłączy.Tak jakby załączał się przy zimnym silniku-potem na trasie już się nie załącza.Byłam u mechanika w moim mieście i nie potrafił mi tego naprwić ,dodam że nie jestem z ich usług zadowolona(wymiana paska osprzętu,rolek i napinacza),na pewno są panowie znający sprawę lepiej niż mój mechanik
-
Renata
Renata
No ale w czym problem??? W tym, że coś działa prawidłowo?
To chyba dobrze? Mógł tylko zepsuć
PS
Webasto chyba szybciej startuje, niż po 5-10 minutach
No ale w czym problem??? W tym, że coś działa prawidłowo?
Renata napisał(a):Byłam u mechanika w moim mieście i nie potrafił mi tego naprwić
To chyba dobrze? Mógł tylko zepsuć
PS
Webasto chyba szybciej startuje, niż po 5-10 minutach
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
praca tego silniczka to ogomny dyskomfort podczas jazdy,nawet radio trzeba podserfować do góry aby dobrze słyszeć-wydaje mi się ,że to jest nieprawidłowe ?ale cóż ja mogę się znać skoro mechanik nie wiedział co i jak?!!!!!!!!!
-
Renata
Może po prostu poszukaj jakiegoś [url=http://katalog.pf.pl/Bielsko-Biała/Webasto-W12P0R10C-m09.html]serwisu WEBASTO w Twojej okolicy[/url] i niech oni stwierdzą, czy pracuje w porządku, czy nie wymaga naprawy i czy można sprawić by działało ciszej.
dzięki,za podpowiedzi ,jeszcze pomyślę co zrobić ,ale na dzień dzisiejszy to tylko serwis mnie uratuje.Pewnie w stolicy jakiś znajdę,na którym się nie zawiodę???Może macie sprawdzony i niezawodny?

-
Renata
A u mnie już po zabiegu instalacji sterowania do Webasta z pilota "made by mariomix". Niestety po rozbudowie okazało się, że sam piecyk nie działa. To był prawdziwy cios. Po serii eksperymentów przy pomocy drugiej, zaprzyjaźnionej 6 udało się wyeliminować awarię płytki sterującej. Niestety cały piec należało wymontować, a to droga przez mękę. Po trzech dniach zabawy udało się przywrócić piec do życia. Teraz tylko pogoda "nie dopisuje".
Witam mazdowiczów
Ten temat webasta drąże od dłuższego czasu, ale jak usłyszałem ceny w serwisach to mnie troche zmroziło, więc byłbym wdzięczny za instrukcje z poprawkami taką samą o jaką prosi kolega "maxleser"
Dzięki – pozdrowionka
Ten temat webasta drąże od dłuższego czasu, ale jak usłyszałem ceny w serwisach to mnie troche zmroziło, więc byłbym wdzięczny za instrukcje z poprawkami taką samą o jaką prosi kolega "maxleser"
Dzięki – pozdrowionka
- Od: 14 paź 2008, 20:19
- Auto: mazda MPV LW 2005 2,0d 16V 136KM
małe sprostowanie, kolega sobotgh nie wiedział że dogrzewacz silnika przed rozbudową do ogrzewania postojowego nie działał poprawnie a mianowicie nie startował palnik w piecu czego i ja nie sprawdziłem przystępując do rozbudowy dlatego miałem niezły rebus ale po nitce do kłębka i grzeje aż miło – pozdro
- Od: 26 wrz 2008, 20:23
- Auto: M6 i nie tylko