Odpryski lakieru na przednich czujnikach parkowania.
Strona 1 z 1
Mam pytanko do posiadaczy oryginalnych przednich czujników parkowania. Po nieco ponad roku użytkowania pojawiły sie na nich odpryski lakieru – wychodzi biały plastik. Czy możecie zerknąć na stan lakieru w swoich autkach ? Zastanawiam się nad dalszymi działaniami i chciałbym wiedzieć, czy to problem powszechny ...
2B || !(2B) ? by mcbeth

- Od: 12 lut 2007, 14:29
- Auto: M6 GG1 MZR-CD 143KM '07 Active+ / Legacy 2.0R 165KM AT S-AWD '07
Problemu z działaniem nie będzie.Czujniki są dodawane do auta zagruntowane podkładem na biało i lakierowane u sprzedawcy a potem montowane więc po prostu lakier jakiś słabiutki....
- Od: 21 lip 2008, 10:54
- Auto: SAAB 9-3 2.0T
Mazdy-służbowe
Myślę ,że to sprawa danego sprzedawcy a nie MMD czy MMPL ... Pokazać i spytać zawsze można.
- Od: 21 lip 2008, 10:54
- Auto: SAAB 9-3 2.0T
Mazdy-służbowe
maykee_mike napisał(a):Problemu z działaniem nie będzie.Czujniki są dodawane do auta zagruntowane podkładem na biało i lakierowane u sprzedawcy a potem montowane więc po prostu lakier jakiś słabiutki....
Ale to chyba dotyczy dokupionych, a nie oryginalnych czujników. Oryginalne powinny być zamontowane w fabryce, a nie u sprzedawcy,tak przynajmniej jest w innych markach.
- Od: 1 kwi 2008, 22:12
- Auto: Mazda 3, 2.0 diesel
Obecnie niestety bardzo rzadko od klasy średniej w dół montuje się oryginalne czujniki parkowania, zrzucając tę robotę na dealerów jako działanie tańsze i bardziej regionalne/promocyjne. Czasami nawet elektryczne szyby w ten sposób dokładają, bleh.
ja mam jakieś nieoryginalne czujniki. Czarny plastik pokryty srebrna farba. niestety myjki ciśnieniowe i inne badziewia prawie caly lakier zszedł :/
Twoja firma szuka sposobu na poradzenie sobie z odpadami? Sprawdź naszą ofertę http://eko-prasy.pl
- Od: 21 lis 2007, 16:12
- Auto: Mazda 6 2.0 D kombi
Ja bym na waszym miejscu reklamował to. To są jakieś jaja. Moja mama ma malowane (Citroen) fabrycznie i po 5 latach nie ma żadnej różnicy między czujką a zderzakiem. Samochód myty na myjkach automatycznych, albo ręcznych z urządzeniami wysokociśnieniowymi.
- Od: 1 kwi 2008, 22:12
- Auto: Mazda 3, 2.0 diesel
Strona 1 z 1