Oklejanie kokpitu i tunelu okleiną
Chciałbym doprowadzić do porządku pseudo-aluminiowy a w rzeczysiwstosci plastikowy srebrny panel konsoli środkowej. Poprzednia włascicielka miała chyba pokaźnych rozmiarów pazurki i panel ine wygląda zbyt ładnie. Nie ma może tam zbyt głębokich rys ale mnóstwo drobnych które szpecą ten element. Mam więc pytanie. Czy możliwe jest chociaż częsciowe usunięcie takich rys z elementów plastikowych i jesli tak to jakich środków do tego użyc? Czym polerować plastikowe srebrne elementy?
- Od: 9 kwi 2008, 08:30
- Auto: Mazda6 2.0MZR-CD 136KM TOP
A da sie przeszczepic ciemny lakier, kupujac konsole z wersji od 2005 roku?
Globy napisał(a):A da sie przeszczepic ciemny lakier, kupujac konsole z wersji od 2005 roku?
To nie mogłeś kupić wersji po 2005r.
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Globy napisał(a):A da sie przeszczepic ciemny lakier, kupujac konsole z wersji od 2005 roku?
z tego co patrzyłem to powinna pasować
http://cgi.ebay.ca/04-05-2006-06-2007-0 ... dZViewItem
naprzyklad tu
po ebayowac albo googlac mazda 6 trim sa tanie drogie
naprzyklad tu
po ebayowac albo googlac mazda 6 trim sa tanie drogie
Dzięki za link. Może zacznę cos kombinować z nakładką aluminium bo ten "swarzędz" w mazdzie strasznie ukrzywdziłby moje auto
. Kumpel podpowiedział mi rozwiązanie ktore przyznam nie przyszło by mi do głowy. Delikatne ryski można potraktować.... polerowaniem pastą do zębów( firmy nie proponował ale ma byc bez mikrogranulek). Nie wiem, może spróbuję. Co do przełożenia konsoli jest na forum wątek o konsoli przedliftowej i poliftowej i jest problem z podłączeniem wyswietlacza.

- Od: 9 kwi 2008, 08:30
- Auto: Mazda6 2.0MZR-CD 136KM TOP
krawcu100 napisał(a):Co do przełożenia konsoli jest na forum wątek o konsoli przedliftowej i poliftowej i jest problem z podłączeniem wyswietlacza.
oooo, tego nie wiedziałem
krawcu100 napisał(a):Dzięki za link. Może zacznę cos kombinować z nakładką aluminium bo ten "swarzędz" w mazdzie strasznie ukrzywdziłby moje auto. Kumpel podpowiedział mi rozwiązanie ktore przyznam nie przyszło by mi do głowy. Delikatne ryski można potraktować.... polerowaniem pastą do zębów( firmy nie proponował ale ma byc bez mikrogranulek). Nie wiem, może spróbuję. Co do przełożenia konsoli jest na forum wątek o konsoli przedliftowej i poliftowej i jest problem z podłączeniem wyswietlacza.
Czesc tez mieszkalem w Olsztynie wiec, chyba moge pomoc na te rysy, o ile jeszcze tego nie zrobiles, na ulicy mazurskiej jest motoryzacyjny Motoland jak dobrze pamietam na rogu, sprzedaja tam skutery zapytaj o Wojtka wlasciciela i powiedz mu o rysach pewnie da ci specjalna paste do rys i papier wodny, ja bylem u niego dokladnie w tej samej sprawie tyle ze do skutera, dziala wysmienicie tylo trzeba wlozyc troche racy przy zacieraniu, papier jest bardzo delikatny i na delikatne ryski eliminuje je a pastazaciera i daje polysk, sprawdz jeslipomoglem to fajnie
pozdrawiam
Darko12345 :)
- Od: 27 lip 2008, 17:57