Witam,
od roku mam mazde MPV z 1991r.(automatyczna skrzynia biegów) Pare lat temu była z sprowadzona z Kanady.
Ponieważ jest ona troche nietypowa, to mam problemy ze znalezieniem dobrego mechanika.
Ostatnio coś niedobre sie z nią dzieje. Mianowicie jak sie za bardzo zagrzeje, czyli wystarczy wjechać w małe korki (mieszkam w Warszawie, gdzie jak nie ma zakorkowanych ulic to znaczy ze jest 24.00) oraz jak zgaszę silnik to nie moge juz zapalić. Dopiero po paru godzinach odpaai. Raz nawet mi zgasł w trakcie jazdy i od tej pory boję sie sama jeżdzić, ponieważ jest to automat i nie powinno sie go holować, a po drugie jest duży, a ja jestem mała.
Czy może ktoś zna dobrego mechanika/elektryka z Warszawy lub okolic???
please o pomoc;–)
Szukam Elektryka
Strona 1 z 1
Witaj Edyto,
czy Twoje auto ma instalacje gazowa? Moim zdaniem masz problemy z ukladem chlodzenia, a zaczalbym od wymiany korka chlodnicy (koszt 30 zl) lub termostatu (koszt ok. 80 zl) – najtanszych i czesto powodujacych problemy elementow.
Stad tez uwazam, ze potrzebny Ci jest mechanik samochodowy, a nie elektryk – proponuje udac sie do Jaksy, umowic sie telefonicznie i zdiagnozowac auto (Jarek prowadzi warsztat na Polczynskiej, jest naszym forumowym mechanikiem
Powodzenia.
PS. Doraznie obnizenie temperatury silnika mozna zrealizowac przez wlaczenie ogrzewania na max.
czy Twoje auto ma instalacje gazowa? Moim zdaniem masz problemy z ukladem chlodzenia, a zaczalbym od wymiany korka chlodnicy (koszt 30 zl) lub termostatu (koszt ok. 80 zl) – najtanszych i czesto powodujacych problemy elementow.
Stad tez uwazam, ze potrzebny Ci jest mechanik samochodowy, a nie elektryk – proponuje udac sie do Jaksy, umowic sie telefonicznie i zdiagnozowac auto (Jarek prowadzi warsztat na Polczynskiej, jest naszym forumowym mechanikiem
PS. Doraznie obnizenie temperatury silnika mozna zrealizowac przez wlaczenie ogrzewania na max.
Witam,
dziękuję za poradę. Tak, mój samochód ma instalcje gazową.
Jeśli chodzi o mechaników to mój samochód przeszedł gruntowny przegląd w warsztacie na ulicy Janiszowskiej. Właściciel stwierdzi, ze zrobił wszystko co w jego mocy i ze oddaje go w bardzo dobrym stanie. Niestety tak nie jest. A powiem więcej, mam złe doświadczenie z mechanikami. O mało co przez takiego speca, nie spowodowałabym wypadku. Są bardzo drodzy. A jak juz coś naprawią to przy okazji coś dodatkowo zepsują.
Jeśli na Połczyńskiej jest mechanik, który naprawde coś zrobi z moim samochodem to oczywiscie sie tam pojawie.
dziękuję jeszcze raz za odpowiedz.
pozdrawiam
Edyta
dziękuję za poradę. Tak, mój samochód ma instalcje gazową.
Jeśli chodzi o mechaników to mój samochód przeszedł gruntowny przegląd w warsztacie na ulicy Janiszowskiej. Właściciel stwierdzi, ze zrobił wszystko co w jego mocy i ze oddaje go w bardzo dobrym stanie. Niestety tak nie jest. A powiem więcej, mam złe doświadczenie z mechanikami. O mało co przez takiego speca, nie spowodowałabym wypadku. Są bardzo drodzy. A jak juz coś naprawią to przy okazji coś dodatkowo zepsują.
Jeśli na Połczyńskiej jest mechanik, który naprawde coś zrobi z moim samochodem to oczywiscie sie tam pojawie.
dziękuję jeszcze raz za odpowiedz.
pozdrawiam
Edyta
-
Edyta Nowacka
Mysle, ze jest zaufanym czlowiekiem i pomoze Ci
Wspomnij o naszym forum. Wiekszosc z nas niestety ma przykre doswiadczenia z karygodnymi postawami mechanikow, stad staramy sie udzielac porad, promowac godne polecenia zaklady oraz sami kontrolowac stan wlasnych aut.
Jesli zas chodzi o Twoja usterke, moze byc ona spowodowana wlasnie nieprawidlowosciami w zwiazku z dzialaniem instalacji gazowej – ale jak mowie, najlepiej jesli zdiagnozuje to naocznie mechanik, zaczynajac od sprawdzenia podstawowych elementow.
Jesli zas chodzi o Twoja usterke, moze byc ona spowodowana wlasnie nieprawidlowosciami w zwiazku z dzialaniem instalacji gazowej – ale jak mowie, najlepiej jesli zdiagnozuje to naocznie mechanik, zaczynajac od sprawdzenia podstawowych elementow.
Edyta Nowacka napisał(a):samochód przeszedł gruntowny przegląd w warsztacie na ulicy Janiszowskiej. Właściciel stwierdzi, ze zrobił wszystko co w jego mocy
takich mamy mechaników " zrobiłem wszystko co w mojej mocy, a teraz musi Pani jechać do mechanika"
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje 
- Od: 26 wrz 2005, 18:55
- Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i
Strona 1 z 1