Jakie wycieraczki?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Jarwol » 7 sty 2025, 12:37

Zależy mi na czymś trwałym, co sprawdzi się nie tylko w deszczu, ale też w trudniejszych warunkach zimowych. Jakie marki i modele polecacie do tego auta? Myślałem o Bosch albo Valeo, ale może są jeszcze jakieś inne godne uwagi?
Początkujący

Od: 11 mar 2022, 11:16

Postprzez takar » 7 sty 2025, 14:58

Mogę Ci śmiało polecić Bosch Aerotwin – sprawdzają się idealnie. Świetnie zbierają wodę, są bardzo ciche i wytrzymałe, nawet zimą. Montaż jest szybki i bezproblemowy, bo mają odpowiednie mocowanie do Mazdy.

Jeśli chcesz coś w niższej cenie, to Valeo Silencio też są dobrą opcją – jakość bardzo podobna do Boscha, ale czasem można je znaleźć taniej. Ważne, żeby dobrać odpowiednią długość wycieraczek: w Mazdzie 5 LV standardowo to 24 cale na kierowcę i 18 cali na pasażera. Sprawdź to dokładnie przed zakupem.

Unikaj tych najtańszych wycieraczek z supermarketów – szybko się zużywają, smużą i są głośne. Jeśli szukasz dobrej oferty, zajrzyj tutaj: https://autoswiatla.pl/pl/navigation/wy ... e-155.html
Początkujący

Od: 24 cze 2022, 12:27

Postprzez Kinia99 » 16 sty 2025, 17:53

Bosch i Valeo to świetne opcje, szczególnie Bosch AeroTwin trwałe i dobre na zimę. Możesz też zerknąć na Denso często polecane jako alternatywa. Warto dopasować model pod konkretny rozmiar auta, żeby dobrze przylegały.
Początkujący

Od: 4 sty 2025, 22:36
Auto: 2011 lpg