Wibracje przy ruszaniu- MPV 2.0diesel 2004r.
Strona 1 z 1
Witam mam maly problem z wibracjami przy ruszaniu.p Powiedziano mi ze to wina kola 2m ,wymienilem kolo, sprzeglo, docisk. A wibracje pozostaly moze troszke mniejsze ale wciaz sa.Moze ktos wie gdzie jest problem? 
-
maniek351
Po wlaczeniu 1-szego biegu i powolnym ruszaniu mam wrazenie jakby silnik podskakiwal. Przy nastepnych biegach jest ok.
-
maniek351
Hmm.. ktoś gdzieś pisał, że ma takie objawy przy ok 1200 obrotach na min. W dyskusji ludzie poddawali w wątpliwość kondycję wtryskiwaczy/wtryskiwacza. Poczytaj o tzw teście przelewowym. Może na 1 biegu wibrację są najbardziej dotkliwe, wraz z kolejnymi biegami jest lepiej.
- Od: 29 maja 2009, 18:16
- Auto: Mazda 6, GY 2004r. 2.0D 136KM
sprwadź czy poduszki silnika są nieuszkodzone!
pozdr.E.
pozdr.E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Enduro napisał(a):sprwadź czy poduszki silnika są nieuszkodzone!
pozdr.E.
Ile jest tych poduszek i w jaka jest ich cena?
-
maniek351
maniek351 napisał(a):Enduro napisał(a):sprwadź czy poduszki silnika są nieuszkodzone!
pozdr.E.
Ile jest tych poduszek i w jaka jest ich cena?
3 szt.!
cena nowych spora jak na mazde przystalo...
ale raczej znajdziesz uzywane w "ludzkiej cenie", a jak nie to napisz na PW to dam Tobie namiary na znajomego, ktory jest rzetelny, powinnen miec taie podzespoly z demnotazu, i za sie na aucie tej marki, jak malo kto..
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Strona 1 z 1