Witam,
od niedawna szczęśliwym posiadaczem MPV 2000r ,2.0 benzyna, został mój brat, krótko się cieszył MAZDĄ, wracając z urlopu ponad 500km od domu obróciła się panewka ,nie wspomnę już o pierścieniach które też były do wymiany(kopcenie na zimnym), do domu dojechał lecz z silnika raczej już nic nie będzie .
W związku z tym , zaczęliśmy szukać silnika, na allegro niema ani sztuki, ,
i dlatego mam pytanko czy ktoś próbował lub ma widzę czy od mazdy 626 115km będzie pasował silnik , lub od premacy 2.0 131km, niby sama konstrukcja silnika ta sama, ale czy łapy idą tak samo ,kolektor wlotowy i wydechowy będzie pasował od MPV,itp?
bardzo gorąca prośba do mazdowiczów o pomoc,sam poleciłem mu MPV więc czuję się jakoś odpowiedzialny,
jeśli napisałem coś źle lub niezrozumiale proszę mnie poprawić
z góry DZIĘKUJE i pozdrawiam
Silnik 2.0b padł ,swap z Premacy lub 626 ,(MPV 2.0 122KM)
Strona 1 z 1
silnik kupiony od 626 136km , taki sam jak w MPV oznaczenia te same,wszystko to samo,górne koło pasowe tylko przełożyliśmy ze starego silnika (bo ma inaczej punkty magnesowe,)i pokrywę zaworów,a tak po za tym cyka aż miło,pozdro
BYŁA 323 SEDANIK 96R,PREMACY 99R, OBECNIE 626GF
Myślę, że to ważna informacja. Za wiele MPV-ek z tym silnikiem nie wyprodukowano, a 626 sporo z taśmy zeszło. Będzie łatwiej o części – przynajmniej teoretycznie. Też się zastanawiam nad zmianą auta.
Nie pojawiły się w międzyczasie żadne problemy z eksploatacją?
Nie pojawiły się w międzyczasie żadne problemy z eksploatacją?
MAZDA PREMACY – Coche de la familia japonesa / Stwórzmy wspólnie PORADNIK pompy DENSO do DiTD http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=89&t=41713&start=360
Witam, przejrzałem chyba wszystkie wątki są sugestie ale nie ma jednoznacznej odpowiedzi na pytanie:
czy słupek od premacy 2.0 130 KM będzie pasować do osprzętu MPV 2.0 122 KM.
Jest wiarygodny silnik do Premacy ale boję się ze kupię i wyjdą problemy, chociaż mechanik mówi że to samo. Bardzo proszę o pomoc nowemu który kupił mazdę parowóz.
\pozdrawiam Andrzej
czy słupek od premacy 2.0 130 KM będzie pasować do osprzętu MPV 2.0 122 KM.
Jest wiarygodny silnik do Premacy ale boję się ze kupię i wyjdą problemy, chociaż mechanik mówi że to samo. Bardzo proszę o pomoc nowemu który kupił mazdę parowóz.
\pozdrawiam Andrzej
Napisz na priv do m323m. Z jego opisu wnioskuję że pasowało. Różnica zauważalna, to głowica, mpv i premacy mają cewki sterowane z eku, a w 626 występował aparat zapłonowy. Więc premacy i mpv maja bliźniacze jednostki
Sent from my E2105 using Forum Fiend v1.3.3.
Sent from my E2105 using Forum Fiend v1.3.3.
Była MAŹDZINKA 323C BA 1,3 B3, 323F BA 1,8 BP, MPV LW 2.0 FS-DE
Jest: M5 CR 2.0 z podtlenkiem gazu
Mitsubishi Colt 05 1.3 ;)
Jest: M5 CR 2.0 z podtlenkiem gazu
Mitsubishi Colt 05 1.3 ;)
Strona 1 z 1