Cześć Wszystkim
Moja MPV 2005 3.0 v6 spala około 15l LPG, benzyny jeszcze nie sprawdzałem, ale pewnie dużo mniej nie będzie.
W trasie wychodzi lekko mniej, w miescie dobijam do 17 jak mam tydzień taki, że wszędzie jestem spóźniony.
Ile spala MPV benzyna (Pb i LPG)
1, 2
3runer napisał(a):Moja MPV 2005 3.0 v6
Ale jaki Ty masz silnik Panie
Zapraszamy do klubu na FB
-
by Wilku
- Od: 19 sie 2017, 20:25
- Auto: Mazda MPV II (LW) benzyna 2.0 Rocznik 2000
Mazda CX-9 3,5 Rocznik 2007
U mnie 3.0 V6 wyszło tak:
-moja normalna jazda trasa 120 140 kmph miasto w miare bez szaleństwa
14 l LPG
-przy rajdowaniu kick down itd 15 LPG
– jazda mega oszczędna, tempomat na trasie, w mieście również spokojnie, aż zaczęło mnie to już nudzić. wyszło 17 LPG
h
Moja MPVka nie lubi spokojnej jazdy dlatego się dobrze dogadujemy

-moja normalna jazda trasa 120 140 kmph miasto w miare bez szaleństwa
-przy rajdowaniu kick down itd 15 LPG
– jazda mega oszczędna, tempomat na trasie, w mieście również spokojnie, aż zaczęło mnie to już nudzić. wyszło 17 LPG

Moja MPVka nie lubi spokojnej jazdy dlatego się dobrze dogadujemy

MisiekV6 napisał(a):Moja MPVka nie lubi spokojnej jazdy dlatego się dobrze dogadujemy![]()
![]()
![]()
buhheheh

w końcu nie możesz męczyc takiego silnika i tych przeszło 200 kucy
-
by Wilku
- Od: 19 sie 2017, 20:25
- Auto: Mazda MPV II (LW) benzyna 2.0 Rocznik 2000
Mazda CX-9 3,5 Rocznik 2007
Diabolo Madzioro napisał(a):MisiekV6 napisał(a):Moja MPVka nie lubi spokojnej jazdy dlatego się dobrze dogadujemy![]()
![]()
![]()
buhheheh![]()
![]()
w końcu nie możesz męczyc takiego silnika i tych przeszło 200 kucy
Obawiam się ze przy spokojnej jeździe może mi szlag trafić silnik. Wole nie ryzykować będę szybko jeździł.
Update mojego spalania :–)
ostatnimi czasy cisnę w weekendy po prawie 700 km Lublin- Częstochowa. Trasa mieszana trochę ekspresówki, trochę spokojniejszej jazdy po małych miejscowościach. Średnie spalanie na tym odcinku w granicach 11-12 litrów LPG
Bardzo ekonomiczna madziocha z silnikiem 3,0 V6

ostatnimi czasy cisnę w weekendy po prawie 700 km Lublin- Częstochowa. Trasa mieszana trochę ekspresówki, trochę spokojniejszej jazdy po małych miejscowościach. Średnie spalanie na tym odcinku w granicach 11-12 litrów LPG
Bardzo ekonomiczna madziocha z silnikiem 3,0 V6

1, 2