Mazda MPV ES – łącznik stabilizatora

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez adamp_65 » 2 kwi 2011, 13:59

Witam,jestem tutaj nowy i mam pewien problem ze swoim autkiem :|
Mianowicie chodzi o łącznik stabilizatora.Przynajmniej dwa razy do roku trzeba go wymienić,co nie powiem sprawia czasami nie mały kłopot..Czy byłaby możliwość podania prawidłowych wymiarów łącznika.?I co może być przyczyną ciągłego wymieniania.?
Bardzo proszę o odpowiedź.Pozdrawiam szczęśliwy posiadacz Mazdy :D :D
adamp_65

Postprzez Norby » 3 kwi 2011, 13:23

Była MPV
Forumowicz

Od: 31 lip 2009, 06:16
Auto: MPV

Postprzez say » 3 kwi 2011, 22:01

Przyczyną tak częstych zmian jest kiepska jakość łączników, polecam polskie – http://www.ramech.pl/, nie wiem jakie są długości MPV, w epc możesz sprawdzić.
Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 14 lip 2007, 08:58
Auto: Premacy DiTD '02 7 os.
MB W168 1.4 Pb

Postprzez enkai » 6 kwi 2011, 23:47

1. Gratuluję specyficzności tytułu. Też mam ES i jeśli będę chciał o coś zapytać, to zatytułuję identycznie nawet, jeśli będzie chodzić o okno w dachu.
2. łączniki obsługują swoją działkę dobrze, gdy pozostałe elementy pracują poprawnie. Dlatego, jeśli masz luzy na łapach stabilizatora albo sworzniach łączniki zaczynają obsługiwać ruch/stopień swobody niezamierzony. Sprawdź więc elementy współpracujące, geometrię zawieszenia, geometrię budy i zaprowadź porządek w ustroju.
3. ile kilometrów przejeżdżasz po polskich bezdrożach zwanych lokalnie drogami publicznymi między wymianami, że uważasz iż często wymieniasz?
Babskie auto, wersja amerykańska viewtopic.php?f=313&t=118894
Forumowicz

Od: 19 maja 2010, 19:22
Auto: Мазда МПВ '2004 LW AJ 24V6 / Corolla EE111
LPGTECH 516 / czysta benzyna
NIKO300SMC+ / brak
Hana 2000 zielona / /brak