Podświetlenie radia.
Strona 1 z 1
Czy w MPV rocznik 2004 ( po lifcie) fabryczne radio ma podświetlenie wyświetlacza , czy nie
Bo u mnie nic się nie świeci – trochę kicha , szczególnie w nocy.
- Od: 6 paź 2010, 14:54
- Auto: Mazda MPV 2.0 CiTD 136KM 2004r.
KIA CEE'D 1.6 CRDi
TOYOTA YARIS VERSO 1.4 D4D
Simpa Titane II '99r.
Podobnie jak zegary i przyciski rowniez wyswietlacz radia ma podswietlenie w kolorze zielonym. Jasnosc regulujemy potencjometrem przygaszania zegarow. Jesli wszystko ci swieci poza wyswietlaczem to pewnie masz spalone zaroweczki
- Od: 25 wrz 2006, 14:42
- Auto: 6 2.0i '07
MPV 2.0CDVi '05
Z tym rozbieraniem to raczej się nie pal; chyba że jestes elektronikiem. A dlaczego? otóż do podświuetlania deski i radia japońce w naszych autkach zastosowały ponad 20 źródeł świata ( o mocy 12 szt 0,84W, 3 szt 1,4W, 5 szt 2,0W ) w tym też ledy i jeśli nie trafisz z mocą to uwlisz wszystko. fakt są napisy na żarówkach, ale po tylu godzinach świecenia różnie może być z czytelnością. Przy podświetleniu deski żarówki można rozpoznać po kolorze oprawki
- Od: 14 paź 2008, 20:19
- Auto: mazda MPV LW 2005 2,0d 16V 136KM
Aha... zacząłem to rozbierać i szybko przestałem. Zawiozłem do serwisu RTV – naprawili mi podświetlanie radia za "śmieszne" pieniądze 30,00zł. ale.... po 2-óch dniach wszystko się znowu posypało.
Zostało podświetlenie wyświetlacza ( dla mnie najważniejsza rzecz) i 2 przyciski od stacji radiowych 5 i 6 i u góry tez 2 przyciski. Reszta poszła w ...
Coś mi się zdaje że dali nieodpowiednie żarówki – świeciło to w sumie zbyt mocno i nierównomiernie – nie wiem czy przypadkiem tam nie powinny pójść zielone żaróweczki tak jak do podświetlenia tablicy....
Czy w MPV'ce sterowanie nadmuchem na tył też jest podświetlane
bo u mnie nie świeci...
Zostało podświetlenie wyświetlacza ( dla mnie najważniejsza rzecz) i 2 przyciski od stacji radiowych 5 i 6 i u góry tez 2 przyciski. Reszta poszła w ...
Coś mi się zdaje że dali nieodpowiednie żarówki – świeciło to w sumie zbyt mocno i nierównomiernie – nie wiem czy przypadkiem tam nie powinny pójść zielone żaróweczki tak jak do podświetlenia tablicy....
Czy w MPV'ce sterowanie nadmuchem na tył też jest podświetlane
- Od: 6 paź 2010, 14:54
- Auto: Mazda MPV 2.0 CiTD 136KM 2004r.
KIA CEE'D 1.6 CRDi
TOYOTA YARIS VERSO 1.4 D4D
Simpa Titane II '99r.
Strona 1 z 1