Wymiana oswietlenia zegarów
Strona 1 z 1
Tutaj w tym poście masz opisane jak ściągnąć ramkę od radia i zegarów i wtedy pojawi się licznik. Do jego odkręcenia jest potrzebny śrubokręt "krzyżak"
Ostatnio edytowano 30 wrz 2010, 18:52 przez sokoli_majster, łącznie edytowano 1 raz
-
sokoli_majster
Poprawiłem linka, teraz już działa.
Żarówek w liczniku jeszcze w Mazdzie nie wymieniałem ale myślę że to nie problem. Zatrzasków na pewno nie popsujesz, podważ szerokim śrubokrętem pod gniazdem zapalniczki a potem to już pójdzie. Demontaż tego panelu to raptem 1 minuta roboty
Napisz potem czy się udało i jaki typ żarówek kupiłeś, przyda się na przyszłość.
Żarówek w liczniku jeszcze w Mazdzie nie wymieniałem ale myślę że to nie problem. Zatrzasków na pewno nie popsujesz, podważ szerokim śrubokrętem pod gniazdem zapalniczki a potem to już pójdzie. Demontaż tego panelu to raptem 1 minuta roboty

Napisz potem czy się udało i jaki typ żarówek kupiłeś, przyda się na przyszłość.
-
sokoli_majster
kurde... coś mi się nie chce wierzyć ze tam są zielone żarówki 
W Vectrze wymieniałem żarówki i kupiłem normalne (białe) a świeciły na żółto bo plastik licznika dawał taką poświatę. Jeśli faktycznie w MPV są zielone to masz 3 wyjścia:
Tak czy siak daj znać jak już rozkręcisz panel.

W Vectrze wymieniałem żarówki i kupiłem normalne (białe) a świeciły na żółto bo plastik licznika dawał taką poświatę. Jeśli faktycznie w MPV są zielone to masz 3 wyjścia:
- kupić żarówki na szrocie (znajdziesz liczniki na Allegro to Ci może ktoś i same żarówki sprzeda)
- kupić żarówki w ASO (ciekawe jaka będzie cena?
)
- kupić rzeczywiście 24 żarówki i wymienać wszystkie (i pomalować zielonym lakierem do paznokci
)
Tak czy siak daj znać jak już rozkręcisz panel.
-
sokoli_majster
Kupowałem w sklepie elektronicznym. Zielone są do podświetlenia tablicy rozdzielczej, a do kontrolek idą białe. Za zielone płaciłem 70 groszy za sztukę.
- Od: 6 paź 2010, 14:54
- Auto: Mazda MPV 2.0 CiTD 136KM 2004r.
KIA CEE'D 1.6 CRDi
TOYOTA YARIS VERSO 1.4 D4D
Simpa Titane II '99r.
Strona 1 z 1