Nieszczelne przewody pomiędzy parownikami w klimie dwustrefowej
Koledzy może ktoś ma pmysł jak temu zaradzić – problem mam z klimą mazda mpv 2003 r diesiel – przez nawiewy czy te z przodu lub z tyłu nie dmucha zimnym powietrzem tylko normalnym mimo że mam włączoną klimę oraz pokrętło przestawione na zimny nawiew – byłem w warsztacie gdzie sprawdzono szczelność wszystko ok i uzupełniono mi freon – wentylator też działa ---co może byc przyczną takiego stanu rzeczy – dlaczego nie ma zimnego nawiewu – z góry dzieki za każdą odpowiedż
Ostatnio edytowano 21 kwi 2013, 22:49 przez Yard, łącznie edytowano 1 raz
Powód: temat
Powód: temat
- Od: 26 sty 2012, 09:12
- Auto: Mazda MPV diesiel
Może być . Zawsze szanujący się warsztat który obsługuje klimatyzacje powinien sprawdzić czy działa – schładza powietrze . Jeśli tego nie zrobił to nie masz pewności że wyjeżdżając z warsztatu wszystko działa . Na przeglądzie obsługowym klimy powinni zrobić : wyciągnąć stary czynnik chłodzący , zrobić test szczelności układu , dać świeży olej do układu , zapodać kontrast aby w przyszłości było lepiej zdiagnozować powstałą nieszczelność układu ( jeśli taka nastąpi ) , wprowadzić nowy czynnik chłodzący .