Migające lampki poduszek powietrznych
Strona 1 z 1
Witam. Migają mi lampki poduszek na tablicy. Czerwona od kierowcy 4 razy długo i za chwilę 5 razy szybko natomiast od pasażera świeci ciągle. Problem pojawił się po wymianie akumulatora. Ktoś zna przyczynę i rozwiązanie, z góry dziękuję
Ostatnio edytowano 28 sty 2013, 19:11 przez Yard, łącznie edytowano 3 razy
Powód: edycja tematu
Powód: edycja tematu
- Od: 16 lis 2008, 23:10
- Auto: MPV MZR-CD 2.0 136KM 2003
irek2502 napisał(a):czerwona od kierowcy 4 razy długo i za chwilę 5
a nie ruszales fotela pasazera?
kod 45 – sensor w fotelu... przerawa w obwodzie...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Mam to samo od niedawna. Czy ktoś się z tym może uporał? Gdzie szukać tej przerwy w obwodzie poduszek?
Dodam, że poduszki migają za każdym razem, jak żonka mi się kręci na prawym fotelu, żeby np. podać coś dzieciom z tyłu.
Pozdro
Bartek
Dodam, że poduszki migają za każdym razem, jak żonka mi się kręci na prawym fotelu, żeby np. podać coś dzieciom z tyłu.
Pozdro
Bartek
Ja mniałem też kod 45 i miałem przerwany przewód brązowy przy samej puszce która znajduje się w fotelu pasażera i podłączona jest do niej mata. Po zlutowaniu tego przerwanego kabelka kontrolki zgasły Nie było to proste ponieważ puszka jest nierozbieralna a przewodu wystawało tylko około 3mm. Jak narazie jest ok.
- Od: 17 lut 2009, 17:33
- Auto: Mazda 626 1,8 GW 90KM, 2001r. z LPG.
45 : (Passenger's seat pressure sensor) : Wiring, open circuit, seat pressure sensor, SRS control module
47 : (Passenger's seat pressure sensor) : Seat pressure sensor
Kody błędów – AIR BAG
Polecam sprawdzić zawsze tematy, które pojawiają się na dole.