kontrolka
Strona 1 z 1
mam pytanie do kogoś kto wie co oznacza czerwona kontrolka w lewym rogu na samym dole na tablicy rozdzielczej w MPV z 2003 disel to przypomina jakis zbiorniczek wyrównawczy i kropelka pod spodem zaczela mi świecić a nie ma ksiązki do tego autka ...dziękuje z góry za pomoc .
- Od: 8 paź 2010, 12:27
- Auto: Mazda MPV 2003 2.0 D
jeśli kontrolka przypomina mały dzbaneczek
konewkę
i jest w okrągłym polu poniżej wskaźnika temperatury silnika – a jest to jedyna kontrolka k kropelką.......
to oznacza że masz coś nie tak z poziomem oleju......................silnikowego
-
pdrog
właśnie to nie jest chyba od oleju bo kontrolka oleju mi gaśnie przy rozruchu silnika to jest taki zbiorniczek z dwoma wlotami i fala jest w polowie a pod spodem jest kropla ....to mnie trapi bo kolega mi przesłał instrukcje a nic tam nie znalazłem .... 
- Od: 8 paź 2010, 12:27
- Auto: Mazda MPV 2003 2.0 D
stary zrób zdjęcie i wrzuć na forum...może to jest kontrolka brakującego płynu do spryskiwaczy
w gf miałem takie ustrojstwo i lekko się spociłem jak mi się nagle podczas jazdy załączyła...
-
pdrog
Witam to mój pierwszy post na tym forum, także witam wszystkich. Kontrolka o którą pytasz to kontrolka filtra paliwa, a jej zapalenie się oznacza, że w filtrze zebrało się ok 50ml wody (przynajmniej tak podaje instrukcja) i trzeba ją usunąć.
- Od: 13 paź 2010, 18:20
- Auto: Mazda MPV 2003, 2.0Diesel Karakuri
Strona 1 z 1