Tylne opny – bieżnik zdarto od wewnątrz
Strona 1 z 1
Same problemy tej wiosny. Niedawno wymieniłem opony na letnie 195/55/15 (nokian). Opony jeździły w poprzednim sezonie na tyle a w chwili obecnej zostały zamienione stronami (lewa-prawa). Okazuje się że bieżnik, który znajdował się od strony wewnętrznej w poprzednim sezonie jest solidnie zdarty (teraz widać bo jest od zewnątrz). Czy ktoś miał taki problem i znalazł przyczynę, proszę o pomoc i pozdrawiam. Mazda premacy 1,8 benz.
Marko
- Od: 13 maja 2006, 19:12
- Auto: Mazda CX-3 2,0 SkyGo
Ja zamieniam opony po przekątnej; tył lewy, na przód prawy / tył prawy,na przód lewy, gdy nie są kierunkowe, co około 10000km. Też miałem problem ze ścinaniem opon, fakt że jezdziłem z załadowanym bagażnikiem , tym sposobem wyrównywałem bieżnik . Yarda sposób dotyczy opon kierunkowych. Gdy zakładasz parę nowych opon, zawsze zakładaj je na tył!!
bo inaczej może zdarzyć się, że na ostrym łuku > tył wyprzedzi przód <. Ja to doświadczyłem
bo inaczej może zdarzyć się, że na ostrym łuku > tył wyprzedzi przód <. Ja to doświadczyłem
- Od: 23 sty 2010, 20:43
- Auto: DITD / 2001
Strona 1 z 1