Witam, jestem świeżym użytkownikiem Mazdy Premacy 2001 1.8 16V.
Chciałem prosić o pomoc, gdyż mam do wymiany rurę początkową wydechu (chyba nazywa się ona kolektorowa) wg katalogu jest to symbol 737-913 Bosal.
Zakupiłem ją, ale gdy pojechałem do mechanika okazało się, że w ogóle nie pasuje. Jest za długa, a wejście na sondę lambda jest z drugiem strony i zaraz na początku tej rury . Mechanik określił, że właściwa rura powinna być krótsza ( długość około 30 cm) mocowanie, to bliżej od strony kolektora, jakby pod kątem, a wejście na sondę lambda prawie w połowie tej rury po lewej stronie .
Czy ktoś może mi pomóc, jaki to symbol tej właściwej rury lub czy pasuje może od innego modelu takie ustrojstwo?
Rura chyba kolektorowa – pomoc
Strona 1 z 1
nic tak w zyciu nie cieszy jak dzwiek VTEC-a bez wydechu o poranku
AUX w fabrycznym radiu Premacy przed liftem
viewtopic.php?f=121&t=118848
AUX w fabrycznym radiu Premacy przed liftem
viewtopic.php?f=121&t=118848
Slepy zaulek ta strona. Oczywiscie strona super, ale w informacji wyskakuje caly czas inna czesc. Tzn jest to czesc pasujaca zapewne , ale w mojej mazdzie inaczej rura kolektorowa wyglada. Poradzilem juz sobie, na rysunkach i w informacji o czesciach pasuje od Mazdy Protege lub z ktorejs z serii 323F. Niestety jest to odlew zeliwny i Bosal juz takich nie produkuje. Byla chyba jakas mala seria wypuszczona Premacy z takim wydechem, pozniej zmieniona na typowa jak teraz jest. allegro pomoglo. Zakupilem z demontazu, zamontowalem i dziala jak trzeba. Ale dzieki za pomoc.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
Zos
Strona 1 z 1