Wymiana gum stabilizatora
Strona 1 z 1
witam mama takie pytanie jak wymienic gumy drazka stabilizatora poniewaz mam juz wysluzone i stukaja
? przednie oraz [jakie?] bo jak patrzylem to tam jakies trdne dojscie jest przynajmniej do przednich? trzeba rozbierac zawieszenie czy nie ? z gory dzieki za pomoc
Ostatnio edytowano 15 cze 2014, 14:26 przez Yard, łącznie edytowano 1 raz
Powód: temat
Powód: temat
- Od: 17 kwi 2011, 10:05
viewtopic.php?f=121&t=78974
tu znajdziesz jakie ale to ci dobiorą w każdym sklepie a co do samodzielnej wymiany to jak nie masz kanału to sobie odpuść roboty co niemiara całą belkę trzeba opuścić próbowałem na podwórku i się poddałem
tu znajdziesz jakie ale to ci dobiorą w każdym sklepie a co do samodzielnej wymiany to jak nie masz kanału to sobie odpuść roboty co niemiara całą belkę trzeba opuścić próbowałem na podwórku i się poddałem
- Od: 23 kwi 2009, 18:25
- Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg
heheh wymienilem juz zostala mi tylko jedna
co do kanalu to posiadam
ale tyl mozesz bez problemu wymienic na podworku jezeli sruby beda chcialy sie lekko odkrecac
z przedem mialem problemy glowilem sie i gimnastykowalem ale prawa gume udalo mi sie wymienic po godz roboty bez odkrecania zawieszenia
zostala tylko lewa przednia wczoraj nie zdazylem bo noc mnie zastala 
- Od: 17 kwi 2011, 10:05
artur2604 napisał(a):bez odkrecania zawieszenia
bo nie trzeba zawieszenia odkręcać a tylko belkę a tak szczerze to po prostu mi się nie chciało
- Od: 23 kwi 2009, 18:25
- Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg
Witam.
Po wymianie gum stabilizatora 2szt z przodu mam 1 mały stuk przy ruszaniu i zawsze tylko wtedy kiedy jest ciepło na dworze i silnik jest gorący. Stuk jest zawsze przy ruszaniu lub przy maks skręceniu kierownicy na postoju. Podejrzewam że te gumy są jakieś liche. Czy ktoś tak już miał? Przy wymianie nic nie smarowałem a powinnienien? Gumy dałem YAMATO J73032YM
Gumy wymieniłem ze względu na głosny i głuchy stuk przy wjezdzaniu jednym kołem np. Na głęboką studzienke. Teraz tego nie ma ale pojawiło sie właśnie takie puknięcie przy ruszaniu wcześniej tego nie było i pojawiło się odrazu po wymianie gum.
Po wymianie gum stabilizatora 2szt z przodu mam 1 mały stuk przy ruszaniu i zawsze tylko wtedy kiedy jest ciepło na dworze i silnik jest gorący. Stuk jest zawsze przy ruszaniu lub przy maks skręceniu kierownicy na postoju. Podejrzewam że te gumy są jakieś liche. Czy ktoś tak już miał? Przy wymianie nic nie smarowałem a powinnienien? Gumy dałem YAMATO J73032YM
Gumy wymieniłem ze względu na głosny i głuchy stuk przy wjezdzaniu jednym kołem np. Na głęboką studzienke. Teraz tego nie ma ale pojawiło sie właśnie takie puknięcie przy ruszaniu wcześniej tego nie było i pojawiło się odrazu po wymianie gum.
Niestety po 3 tygodniach znowu zaczeło stukać , podejrzewam ze stabilizator jest już wytarty i trzeba było by zamontować gumy mniejszej średnicy wew. Czy ktoś już takie montował i gdzie takie dostać? Org. Mają 23 mm wiec potrzebował bym ok. 21-22 pasujace do mazdy
Witam podpinam się do tematu, mam problem z wymianą gum drążka stabilizatora tył.
Odkręcając śrubę był trzask śruba nie pękła ale obraca się w koło i nie mogę jej teraz zakręcić ani odkręcić.
Pytanie czy nakrętka w belce jest oryginalnie przyspawana czy lużna i będę teraz musiał odkręcać belkę?
Odkręcając śrubę był trzask śruba nie pękła ale obraca się w koło i nie mogę jej teraz zakręcić ani odkręcić.
Pytanie czy nakrętka w belce jest oryginalnie przyspawana czy lużna i będę teraz musiał odkręcać belkę?

- Od: 10 wrz 2010, 19:42
- Auto: Premacy 1.8 B
2000r.
Strona 1 z 1