Układ paliwowy nie dostarcza paliwa – 1.8 Pb 2000r.
1, 2
Jeździ własnie i to mnie troszkę dziwi, przewody mam poprzyczepiane odpowiednio sprawdzałem ostatnio, bo mi paliwem śmierdziało ale przyczyna zlokalizowana (zgnił przelew przy wlewie paliwa) i zaczełem szukanie własnie od "włazu do baku".
MOJA KOCHANA MADZIA
- Od: 26 mar 2008, 17:29
- Auto: Mazda Premacy 1,8 115 km
podłączę się,ale innym pytaniem/problemem-sprawdzono cisnienie na pompie i było za niskie ,koszt nowej to ponad 800 zł,a wyszło to ,bo szukam przyczyn spalania stukowego,pomierzono to ciśnienie i wynosi ok 4 bary ,a powinno więcej.Auto aby odpalić,to zapłon,zapinam pasy i dopiero wtedy rozruch,dla mnie jakby za długo się czeka na odpalanie,miałem włoskie auta i tam od ręki odpalone zawsze były-może właśnie to wina ciśnienia za niskiego .Zimą auto jedzie fajnie,ale może to wina temperatury i to robi ,że czasy wtrysków są wydłużane-co jakby tłumi braki cisnienia paliwa,latem jedzie ,ale stuka ,no i prędkość słaba jak dla mnie,fakt ,że auto pali mło,bo srednio teraz komp wskazuje okolice 7.6 litra na 100 km,
Z jakiego innego modelu można by zastosować pompę?na niektórych stronach są ,że ori pasuje do premacy i 323 bj,ale szukając na innych stronach np. iparts ,stoi ,że jest do 323 bj ale premacy nie jest wymieniona ,nie chciałbym kupić czegoś nie pasującego ,motor 100 KM /1800 ccm
Z jakiego innego modelu można by zastosować pompę?na niektórych stronach są ,że ori pasuje do premacy i 323 bj,ale szukając na innych stronach np. iparts ,stoi ,że jest do 323 bj ale premacy nie jest wymieniona ,nie chciałbym kupić czegoś nie pasującego ,motor 100 KM /1800 ccm
-
rajtkezjusz
rajtkezjusz napisał(a):Auto aby odpalić,to zapłon,zapinam pasy i dopiero wtedy rozruch
w mazdach pompa zaczyna działać razem z rozrusznikiem
- Od: 23 kwi 2009, 18:25
- Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg
chmmm,to jakoś tak dziwnie,ponieważ jak dla mnie,pompa powinna nabić ciśnienie do układu,a dopiero potem odpalenie ,a tutaj całkiem jak w..maluchu
-
rajtkezjusz
1, 2