Wygląda to tak :
1) cały samochód podniesiony na podnośniku , wszystko sprawdzone i nic nie obciera ,nawet jazda podniesionym samochodem skręcanie kierownicy żadach problemów
2) jazda na wprost powoli ----słychać ze cos obciera, natomiast skręcając koła w lewo lub w prawo słychać jeszcze mocniej jakies ocieranie , na zewnątrz samochodu też to słychac
Mechanik rozkłada ręce mówiąc ze wszystko jest sprawne i nie wie skad to sie bierze
A podczas jazdy słychać to niemiłosiernie , zrobiłem juz z kilka tysięcy z tym i niewiem co to moze byc
opony zmieniłem na zimowe i to samo .
buczenie z przodu w kołach jak by coś obcierało
Strona 1 z 1
A sprawdzaleś dobrze czy nic nie ociera wewnątrz nadkola , amory ? Obcieranie jest tępe czy metaliczne ? Nie sciera gdzieś opon wewnątrz ? To musi być coś z zawiechą skoro na luzie śmiga to pod ciężarem to tylko zawiecha pracuje zmiennie, bo poza tymi elementami to co tarcze, klocki, łożysko ? na wieszaku by to wyszło.
no to ocieranie jest w jednym miejscu obrotu koła z zewnątrz słychać to jako takie trzeszczenie wewntarz samochodu słychać jako ocieranie tak jak by koło tarło o nadkole , tylko że nic niewidac zeby cos obcierało
No nic pojadae do innych mechaników moze cos znajda
No nic pojadae do innych mechaników moze cos znajda
- Od: 7 sie 2015, 20:07
- Auto: MAZDA PREMACY 1,8 2004r benzyna/gaz
Byłem w Euromaster i tez rozłożyli ręce niby wszystko jest ok
Dźwięk jaki wydobywa się z kół pochodzi z 4 kół tak jakby opony ale czy to jest możliwe żeby 4 opony było walnięte ?
Ten dźwięk słychac nawet pchając samochód takie trzaski we wszystkich 4 kołach w jednym miejscu obrotu koła a wewnątrz zwłaszcza skręcając kierownice w lewo i prawo jako tarcie.
Dzis zauważyłem ze w czasie deszczu podczas jazdy tego problemu nie ma ......
Dźwięk jaki wydobywa się z kół pochodzi z 4 kół tak jakby opony ale czy to jest możliwe żeby 4 opony było walnięte ?
Ten dźwięk słychac nawet pchając samochód takie trzaski we wszystkich 4 kołach w jednym miejscu obrotu koła a wewnątrz zwłaszcza skręcając kierownice w lewo i prawo jako tarcie.
Dzis zauważyłem ze w czasie deszczu podczas jazdy tego problemu nie ma ......
- Od: 7 sie 2015, 20:07
- Auto: MAZDA PREMACY 1,8 2004r benzyna/gaz
Witam!
Czy sprawa tego odgłosu została już wyjaśniona? Podobne dolegliwości doskwierają mojej Madzi, lecz dot. to tylko przedniego lewego koła. Podejrzanemu tarciu towarzyszy również odgłos stukania przy obrocie kierownicą, gdy pojazd przestoi noc (luz na drążku kierowniczym?). Samochód ma przebieg sięgający prawie 180kkm, więc zamówiłem łożysko, bo objawy sugerują jego zużycie. Dam znać, jaki będzie skutek
Czy ktoś ma jakąś inną koncepcję?
Pozdrawiam!
Czy sprawa tego odgłosu została już wyjaśniona? Podobne dolegliwości doskwierają mojej Madzi, lecz dot. to tylko przedniego lewego koła. Podejrzanemu tarciu towarzyszy również odgłos stukania przy obrocie kierownicą, gdy pojazd przestoi noc (luz na drążku kierowniczym?). Samochód ma przebieg sięgający prawie 180kkm, więc zamówiłem łożysko, bo objawy sugerują jego zużycie. Dam znać, jaki będzie skutek
Czy ktoś ma jakąś inną koncepcję?
Pozdrawiam!
Witam!
Samochód jest już po wymianie łożyska. Niepokojący odgłos ustał
Zakupiłem zestaw naprawczy łożyska Quinton Hazell, w którym zawarte było łożysko marki Koyo. Z tego, co się zorietnowałem, produkt dobry jakościowo, za rozsądną cenę
Pozdrawiam!
Samochód jest już po wymianie łożyska. Niepokojący odgłos ustał
Zakupiłem zestaw naprawczy łożyska Quinton Hazell, w którym zawarte było łożysko marki Koyo. Z tego, co się zorietnowałem, produkt dobry jakościowo, za rozsądną cenę

Pozdrawiam!
Strona 1 z 1