Mój problem polega jednak jeszcze na czymś. Mianowicie coś chrupocze na zasadzie ocierania się w trakcie hamowania. Żeby było śmieszniej to ocieranie słychać dokładnie co jeden obrót koła. Dźwięk ten można przypisać do takiego głuchego odgłosu typu che che che che..., a na końcu, gdy już mam się zatrzymać to słychać jak gdyby takie skrzypnięcie.
Byłem u znajomego na stacji diagnostycznej, wjechał nim na kanał, sprawdził na szarpaku przednią oś, bo wg mojego uznania odgłos ten dochodzi od przedniego lewego koła. Problem polega jednak na tym, że nie wiem, które to koło tak do końca może chrobotać. Posadziłem nawet kumpla na tylnym siedzeniu zaraz za kierowcą i miał słuchać. Stwierdził, że z tyłu gorzej słychać niż gdy siedział koło mnie z przodu. I sam już nie wiem gdzie jest problem.
Zastanawiam się teraz czy te odgłosy mają wpływ na działanie ABS, którego od tygodnia już nie mam. Czyżby uszkodzony czujnik na kole miał wywoływać taki efekt dźwiękowy? A może to pompa ABS tak jęczy? (choć nie spotkałem się na forum z przypadkiem padającej pompy ABS).
Co to wg Was może oznaczać? Dlatego proszę Was o pomoc