Witam,
Posiadam Mazde Premacy z 2003r, 1.8 16V. Jakiego trzeba nalać płynu wspomagania?? Mam dośc znaczny ubytek i chce dolać a nie wiem jaki.
Pozdrawiam
Płyn wspomagania – jaki ?
Strona 1 z 1
jak masz ubytek to wymień na nowy i sprawdź czy nie ma wycieków ten olej nie paruje a zalać możesz np. elfmatic G3 do skrzyń automatycznych
- Od: 23 kwi 2009, 18:25
- Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg
Dzięki wielkie. Może być ten
http://allegro.pl/elfmatic-g3-1l-najwie ... 65296.html ?
A do Mazdy 3 1.6 benzynka, będzie dobry

A do Mazdy 3 1.6 benzynka, będzie dobry
pytanie inne-kiedy wymienić ten płyn/olej? każda chemia ma swoja żywotność,może ktoś wymieniał już?
-
rajtkezjusz
rajtkezjusz napisał(a):pytanie inne-kiedy wymienić ten płyn/olej? każda chemia ma swoja żywotność,może ktoś wymieniał już?
daj sobie spokój. chyba, że Ci kiera ciężko chodzi. Miałem auto z '97 – według mojej wiedzy z oryginalnym płynem i wszystko działało jak trzeba.
- Od: 29 gru 2010, 15:14
koss napisał(a):daj sobie spokój. chyba, że Ci kiera ciężko chodzi. Miałem auto z '97 – według mojej wiedzy z oryginalnym płynem i wszystko działało jak trzeba.
nic nie piszczy przy max skręcie itd,tyle ze moje poprzednie auta miały wspomaganie elektyczne-grupa fiat,tam chodziło to lekko,tutaj ...inaczej ,może jestem przewrażliwiony ?odpuszczam temat,dzięki za podpowiedź
-
rajtkezjusz
płyn został wymieniony,układ przepłukany-dlaczego?otóż bo większym manewrowaniu kierownicą w skrajnym położeniu było słychać pompę,płyn był wg mnie za ciemny,teraz spoko-bez uwag
-
rajtkezjusz
A jakiego oleju użyłeś Czy są oleje dedykowane do układu wspomagania?;>
Strona 1 z 1