mazda premacy dzwonienie na dziurach w okolicy zawieszenia
Strona 1 z 1
odya45, najpierw sprawdz czy to to. Wjedz na te kocie lby...doprowadz do tego grzechotania i jadac wcisnij hamulec np. lewa noga, delikatnie by poczuc hamowanie ale auto ma jechac dalej. Jesli znikna owe dzwieki, to klocki i dzwonia bo brakuje drucika rozpierajacego je i moze tez blaszek, ktore sa zalozone na zaciski w ktore wsuwa sie klocki.
Pozdrawiam
Pozostaje rozebrac zacisk i sprawdzic czy jest np. 'rozpierak' klockow (taka sprezynujacy drucik w ksztalcie litery V, ktorego konce sa wetkniete w malenkie dziurki na grzbietach klockow).
Pozdrawiam
jest drucika rozpierajacy i są też blaszki -sprawdziłem to bez rozbierania zacisków(nie mogłem odkręcić imbusa.Pytanie czy drucik rozpierający może być pęknięty, że bez rozebrania nie widać lub czy może być źle założony ?
- Od: 23 paź 2008, 10:28
- Auto: mazda premacy 2.0 DiTD
impaktor udarowy
) do lepszego osadzenia imbusa. Jeśli masz imbus prosty proponuje klucz oczkowy 
[img]http://www.wac.zum.pl/mazdaspeed1.jpg[/img]
MOJA MADZIA.... http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=60481&highlight=premacy
MOJA MADZIA.... http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=60481&highlight=premacy
- Od: 7 lip 2008, 09:22
- Auto: Mazda Premacy 2005(74KW-104KM)
Chodziło o tylne koło. Blaszka była luźna – podłożyłem jeszcze kawałek innej blaszki i przestało dzwonić. Mam jescze pytanie na przyszłość , gdzie można kupić zestaw montażowy do hamulców – nie mówcie mi tylko o ASO Mazdy, ponieważ tam komplet kosztuje 120 zł ( za kilka blaszek, tragedia)
- Od: 23 paź 2008, 10:28
- Auto: mazda premacy 2.0 DiTD
Co oznacza okreslenie 'zestaw montazowy'? Wiesz, np. za podkladki do przelewow w aso trza zaplacic 130 zl za 5 blaszuniek w ksztalcie wygietych osemek
heheheheehehe. Oczywiscie jest na to sposob, pasuja od mana za 2 zl sztuka
. Sadze, ze odpowiednik (blaszek w zaciskach) tez sie znajdzie.
Edit
(nieco poprawiona skladnia bo wczesniej zaprezentowalem kompletny belkot)
Edit
(nieco poprawiona skladnia bo wczesniej zaprezentowalem kompletny belkot)
Ostatnio edytowano 2 cze 2009, 14:16 przez say, łącznie edytowano 2 razy
Witam.
Miałem właśnie podobny problem dzwonienia. Zdiagnozowałem to po Waszych wskazówkach. Wymieniłem klocki z tyłu. Okazało się, że z jednej strony były 2 rozpierające druciki, a z drugiej żadnego. Zamówiłem nowy zestaw montażowy. W zestawie było 8 blaszek i 2 druciki. Powiedzcie proszę, czy na jedno koło mają być po dwa druciki, czy jeden? Bo przecież klocki mają po dwa otwory, to logicznym byłoby, że po dwie na stronę. Ale jeśli po jednym, to na otworach, które są bardziej z przodu, czy z tyłu?
Będę wdzięczny za pomoc.
Miałem właśnie podobny problem dzwonienia. Zdiagnozowałem to po Waszych wskazówkach. Wymieniłem klocki z tyłu. Okazało się, że z jednej strony były 2 rozpierające druciki, a z drugiej żadnego. Zamówiłem nowy zestaw montażowy. W zestawie było 8 blaszek i 2 druciki. Powiedzcie proszę, czy na jedno koło mają być po dwa druciki, czy jeden? Bo przecież klocki mają po dwa otwory, to logicznym byłoby, że po dwie na stronę. Ale jeśli po jednym, to na otworach, które są bardziej z przodu, czy z tyłu?
Będę wdzięczny za pomoc.
-
zbigniew_w
Strona 1 z 1