głuche stuki w bagażniku

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez piter003 » 22 sty 2011, 10:23

przy jeździe po wybojach(naszych drogach) słyszę głuche stukanie w bagażniku wymieniłem już drążki i gumki stabilizatora i dalej stuka.......pomocy <oczy>
Piter
Początkujący

Od: 5 mar 2010, 20:31
Auto: mazda MX5 NB
mazda MX5 NC

Postprzez fishi » 22 sty 2011, 10:56

Witam,

Mam podobny problem – i nawet to samo miasto (może te nasze drogi takie :P ). Poczytaj na forum o amortyzatorach, które takie stukanie też wywołują. Ja po wymianie tych samych części co wymieniłeś nadal mam problem ze stukaniem ale teraz obstawiam amortyzatory bo na przeglądzie w lipcu miały trochę ponad 50%. Jak będzie ciepło to pojadę na stacje i sprawdzę tłumienie i stan amortyzatorów to się zobaczy co dalej. Trzeba podnieść samochód i poszukać wycieków na amorkach bo to one mogą hałasować.
Jeśli chcesz porównać stukania to możemy się spotkać i zobaczyć (posłuchać :P ).

Pozdrawiam
Początkujący

Od: 25 lip 2010, 10:16
Auto: Premacy 1.9 Exclusive 114KM

Postprzez piter003 » 22 sty 2011, 16:55

Amorki sprawdzałem i mają 70% sprawności. Słyszałem ,że górne mocowanie amorków może być wybite- tylko nie wiem jak do tego się zabrać <glupek2> AAA spotkać się możemy
Piter
Początkujący

mazda MX5 NC

Postprzez piter003 » 12 lut 2011, 18:36

<jupi> zmieniłem gumki drążka stabilizatora jeszcze raz i jest OK <spoko> felerne byly gumki drążka
Piter
Początkujący

mazda MX5 NC