wymiana paska alterantora jak to zrobic szybko?
Strona 1 z 1
witam, moze dla was wyda sie to pytanie banalne ale musze zapytac aby zaoszczedzic sobie pracy, mianowicie jak wymienic pasek klinowy w mazdzie premacy 99 2.0 ditd z klima? czy trzeba zdejmowac kolo i plastiki nadkola czy moze z kanalu, jak bedzie wygodniej i szybciej?
? i gdzie jest ta srubka do poluzowanie tych paskow bo od gory jej nie widze ?:)
Zdjąłem koło i poluzowałem dolną osłonę silnika od strony koła (chyba 2 śruby i jeden kołek plastykowy), wtedy mamy dostęp do pasków (od ich dołu). Poluzowałem alternator, wymieniłem paski i naciągnąłem. Na koniec wszystko poskładałem i poskręcałem 
Żeby poluźnić paski trzeba poluźnić śrubę blokującą alternator od strony jego koła pasowego. Po drugiej stronie odsłony paska rozrządu od góry powinna być śruba regulująca nacią pasków.
Żeby poluźnić paski trzeba poluźnić śrubę blokującą alternator od strony jego koła pasowego. Po drugiej stronie odsłony paska rozrządu od góry powinna być śruba regulująca nacią pasków.
- Od: 30 kwi 2010, 20:31
- Auto: Mazda Premacy DITD 2000 r.
Strona 1 z 1