Witam.
Objaw: czasem, podczas postoju lub jazdy słyszę w środku auta cichy syk kiedy kręcę kierownicą. Samo wspomaganie działa.
Szukałem, szukałem, znalazłem jedynie wątek o luźnym pasku napędzającym pompę wspomagania.
Czyżby trzeba było wymienić paski napędzające pompę/sprężarkę klimy/alternator?
Robert.
Cichy syk podczas kręcenia kierownicą (czasem)
Strona 1 z 1
dokładnie nie jestem pewny ale wydaje mi się że jeżeli to jest na koncu skrętu to a powinno być po jednej i po drugiej stronie taki syk to jest chyba pewnego rodzaju zabezpieczenie ponieważ ja to zauważyłem w każdym samochodzie z wspomaganie. chyba że ten syk słychać zbyt wyraźnie nawet przy włączonym radiu no to wtedy radził bym sprawdzić płyn ze wspomagania czy go nie ubywa i stna pasków.
- Od: 28 sie 2010, 21:02
- Auto: Mazda Premacy 1.8.
presto4 napisał(a):Premacy mam od miesiąca, dopiero wczoraj wieczorem uslyszalem ten syk, przy lekkich ruchach kierownicą na postoju. Dziś natomiast nic nie słyszałem.
To syczenie nie jest zawsze słyszalne ja też go na początku nie słyszałem. Nie występuje ono przy skręceniu kierownica do oporu ale już w zasadzie od początku.
- Od: 13 kwi 2010, 17:21
- Auto: Mazda Premacy 2.0 DITD
Witam.Jestem laikiem w tych sprawach dlatego proszę się nie śmiać.
Dzisiaj wracając z pracy moją Madzią PREMACY 2.0 DiTD rok 2002 na rondzie przy skręcie kierownicą usłyszałem syczenie jakby ciśnienie gdzieś uciekało.Przypuszczam ze to pompa wspomagania się kończy.Mało tego jak skrecam kierownicą np. w lewo do przy maksymalnym skręcie czuje jakby odbijała delikatnie w drugą stronę.Czym to może być spowodowane.Za odpowiedzi bardzo dziekuję !
Dzisiaj wracając z pracy moją Madzią PREMACY 2.0 DiTD rok 2002 na rondzie przy skręcie kierownicą usłyszałem syczenie jakby ciśnienie gdzieś uciekało.Przypuszczam ze to pompa wspomagania się kończy.Mało tego jak skrecam kierownicą np. w lewo do przy maksymalnym skręcie czuje jakby odbijała delikatnie w drugą stronę.Czym to może być spowodowane.Za odpowiedzi bardzo dziekuję !
-
ariello82
no mam tak samo i wszystko jest w porządku – sporo rzeczy słychać w naszych mazdach jak się chce usłyszeć, taka uroda
no chyba że faktycznie mamy coś nie tak z wspomaganiem hyhyhhyyh
Strona 1 z 1