Ciągły błąd P0216

Postprzez kamilwood » 24 wrz 2017, 20:04

Witam. Wiem że na forum jest bardzo dużo wiedzy na ten temat lecz nie odkryłem żadnego z moim problemem. Bład wyskakuje jak tylko silnik złapie trochę temperatury, na komputerze od razu pokazuje błąd P0216 i zaczyna mrygać lampka świec żarowych, dodaje od razu że nie ma problemu z odpaleniem auta. Silnik cięzko wkręca się na obroty nawet na postoju, pisze bo nie mam już pomysłu gdzie dalej szukać. Wymieniłem i sprawdziłem następujące rzeczy: zawór SPV,zawór TCV, czujnik temperatury na pompie, eeprom na pompie, 3 razy ustawiany był już rozrząd, sprawdzony czujnik położenia wału( reaguje na odpięcie podczas pracy), sprawdzone sitko na wejściu i wyjściu pompy, wymieniony filtr paliwa, prześwietlone wszystkie kable a błąd dalej się pojawia. Czytałem na forum o cykającym zaworze TCV może ktoś mi wyjaśnić bardziej o co z tym chodzi bo u mnie synchronicznie cyka. Jakieś pomysły co może jeszcze siedzieć ?? w sumie to tylko został sterownik pompy czy to on może być problemem ?? z góry dziękuje. Pozdrawiam
kamilwood